Van de voorzitter: Ons clubhuis

Beste rugbyvrienden,

Na een prachtige opening van ons nieuwe clubhuis en een goed bezochte en succesvolle HRD, zijn we nu echt begonnen met het nieuwe seizoen. Er wordt al weer een tijdje hard getraind op onze eigen velden en op het veld bij de buren van HDM en de eerste (oefen)wedstrijden zijn gespeeld. We zijn weer volledig (a)live en nu in een nieuw, maar ook ander clubhuis.

Een clubhuis dat van ons en voor ons is, maar dat we delen. Delen met partijen die professionele activiteiten in ons clubhuis verrichten. Mede hierdoor kunnen we de exploitatie van ons nieuwe clubhuis sluitend krijgen en hebben we dit nieuwe clubhuis kunnen bouwen. We kunnen nu samen met hen genieten van een zeer groot en ruim clubhuis met prachtige faciliteiten. Maar dat betekent ook dat we verantwoordelijkheden hebben! We zullen er aan moeten wennen dat, hoewel het clubhuis van ons is, we het niet altijd en volledig tot onze eigen beschikking hebben.

Graag wil ik jullie daarom vragen om een aantal afspraken te respecteren. Afspraken die wij met deze partijen hebben gemaakt om zo tot een succesvolle samenwerking te kunnen komen.

Allereerst is daar Q’s Horeca. Q neemt van ons de gehele horeca over, de club krijgt een deel van de opbrengst hiervan. Dat betekent dat Q niet alleen verantwoordelijk is voor de bar en keuken, maar dat hij en zijn collega’s de enige bevoegden zijn achter die bar en in die keuken. Was het in het verleden al niet de bedoeling dat men zelf achter de bar of in de keuken plaatsnam om even wat te tappen, te pakken of te bakken, nu is dat echt voor ons een “no go area”! Komende tijd zullen wij goed met Q blijven overleggen over de gewenste openingstijden van bar en keuken en het aanbieden van maaltijden bij wedstrijden en trainingen ed. Daarvoor is onder andere een Horecacommissie opgericht. Mocht je zelf wensen hebben rond bijvoorbeeld trainingsweekenden of andere activiteiten zoals een (verjaardags)feestje, dan is Q het aanspraakpunt. De gehele horeca loopt via hem en niemand anders.

Nu de schoolvakanties voorbij zijn, is Villa Bloom gestart met de buitenschools opvang (BSO) voor de basisschool kinderen. Later zullen ze ook huiswerkbegeleiding gaan aanbieden voor middelbare school kinderen. De activiteiten van een BSO staan onder scherp toezicht en zijn gebonden aan strenge wet- en regelgeving. Tijdens de BSO kan en mag het clubhuis door niemand anders bezocht en gebruikt worden dan door Villa Bloom en de kinderen. Villa Bloom gebruikt het clubhuis boven en een deel van de velden op woensdagen van 13.00 uur tot 17.30 uur en op de andere doordeweekse dagen van 15.00 uur tot 17.30 uur. De bar en keuken zullen op deze dagen pas na 17.30 uur open gaan en pas na 18.00 uur zal er alcohol worden verkocht.

B&B Healthcare heeft deze zomer een prachtige fitnessruimte gerealiseerd en begeleidt onze selectie bij haar trainingen en bij blessures. Komende tijd zal de fitnessruimte ook beschikbaar worden voor de overige HRC leden en ouders van leden. Hou er rekening mee dat B&B Healthcare gedurende de dag ook haar eigen klanten/patiënten in ons clubhuis ontvangt en behandelt. Loop dus niet zomaar de fitnessruimte of behandelkamers in. Op korte termijn zullen we bekend maken wanneer ook andere leden en ouders de fitnessruimte kunnen gebruiken. Dus heb je plannen om lekker te sporten, bijvoorbeeld tijdens de trainingen van de jeugd, keep in touch!

En dan nog een paar bekende gezichten. De Harde Leerschool, Clingendael Run & Walk, de diverse scholen en omwonende yoga-enthousiasten. Zij gebruiken allen met name overdag het clubhuis wanneer er geen rugby activiteiten zijn.

Kortom, een multifunctioneel clubhuis dat duurzaam is. Niet alleen vanwege onze energievoorzieningen, maar juist ook omdat het optimaal gebruikt wordt, 7 dagen per week, ruim 12 uur per dag! En om een en ander in goede banen te kunnen leiden wanneer het gaat om aanvullende activiteiten (extra training, oefenwedstrijden of vergaderingen ed) gaan we werken met een centrale agenda. Wil je iets in willen plannen, mail je verzoek dan naar clubmanager@haagscherugbyclub.nl.

Ik wil iedereen vragen om respectvol met onze mede-gebruikers om te gaan en de discipline op te brengen om bovenstaande afspraken na te leven. Juist respect en discipline kenmerken de rugby cultuur en onze Legacy. Het vergt wellicht wat aanpassingsvermogen en inderdaad, veranderingen zijn niet altijd even makkelijk. Maar dat wil niet zeggen dat veranderen niet goed is. Dat wat we vroeger altijd deden, is niet persé een garantie voor een succesvolle toekomst. Soms moet je veranderen om verder te komen en nieuwe uitdagingen aan te kunnen. En dat doen we zonder te vergeten waar we vandaan komen. Ook dat is onze Legacy!

Met ovale groet,

Pieter Hoog,