Valse start HRC 3

  -   HRC 3

Afgelopen zondag stond de eerste competitie wedstrijd voor het 3e op het programma. Zodoende begon ik inmiddels m’n 8e seizoen bij HRC. Ervaring leert dat het 3e regelmatig wat opstartproblemen kent in de beginfase van een nieuw seizoen en dat was deze zondag niet anders.

Door de komst van ons Espoirs team zijn er enkele vertrouwde (jonge) gezichten bij HRC 3 van vorig seizoen nu bij de Espoirs gaan spelen, sommige jongens zijn gestopt en anderen waren simpelweg niet beschikbaar. Daar staan gelukkig ook weer nieuwe mannen klaar om plekken op te vullen en zodoende bestond onze wedstrijdselectie van afgelopen zondag voor 7 man uit mannen die nog nooit eerder voor HRC 3 hadden gespeeld en 2 oud spelers die dit jaar weer hun kicks hebben ondergebonden. Al deze wisselingen zorgden voor een wat rommelige beginfase en ieder foutje dat wij maakten werd vakkundig afgemaakt door Breda.

We spraken af om vooral te focussen op onze eigen structuur en de basis zaken goed onder controle te krijgen. Geen 50-50 passjes, genoeg man in support, geen gaten laten vallen etc.. Dit werkte grotendeels, maar alsnog hadden we met z’n allen wat te veel WK gekeken en waanden onszelf echte professionals, maar de passjes/popjes waren minder strak en de handjes van de ontvanger wat roestiger.

Gedurende de wedstrijd kwamen we wel steeds beter in ons spel en er was genoeg om positief op te zijn. De scrum stond als een huis, Keir deed het top als Fly Half waar hij normaal in de centers staat en wanneer onze backs in stelling werden gebracht had Breda het heel lastig ze af te stoppen. Dit resulteerde na 80 minuten in ieder geval in een hattrick voor Elias. Vraag me niet precies hoe het scoreverloop precies was, maar met de rust stonden we 10 puntjes achter. We hadden alles nog in eigen hand was het idee aangezien Breda vrijwel alleen scoorde vanuit onze foutjes.

De tweede helft begonnen we goed, maar uiteindelijk kwam Breda er via een interceptie snel uit en dat bracht het moraal iets naar beneden. Onnodig gaven we nog wat meer cadeautjes weg en Breda liep wat verder uit. We bleven echter 80 minuten hard werken in de zinderende hitte en eindelijk scoorden we nog wat goede tries. De mooiste was toch nog wel een gewonnen scrum against the head op de 5 meter van Breda en vervolgens onze prop full back Jelle die de bal achter de tryline wist te leggen. Dit was echter niet genoeg, want Breda scoorde meer en na het laatste fluitsignaal stond er 59-34 voor de thuisploeg genoteerd. Althans, dat hadden wij genoteerd. De ref had een try van ons gemist, maar dat trekken we nog wel recht.

Al met al is er nog genoeg om aan te werken en we moeten als team nog groeien en aan elkaar wennen. Dit was een valse start, maar er zijn genoeg aanknopingspunten. We bleven als team 80 minuten bikkelen en iedereen bleef positief. Over 3 weken komt Gouda op bezoek in Den Haag. Normaliter ook een flinke kluif van mannen die al jaren samen een team vormen en elkaar goed weten te vinden. Wij hebben 3 weken om onszelf daar op voor te bereiden!

MotM:
1. Keir
2. Elias
3. Sam

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement