Vader-guppentraining!

-   Guppen

Zaterdag 30 maart was het eindelijk zover, de vader-guppentraining. Het moment waar alle vaders maandenlang halsreikend naar uitgekeken hebben šŸ˜‰!

Om half negen stonden 65 guppen met 58 vaders klaar op de lijn voor de gebruikelijke warming-up. Dribbelen op de plaats, schouders goed losmaken, een sprintje naar de overkant en toen mochten de vaders opdrukken met hun gup op de rug. Allemaal nog goed te doen voor zowel de vaders als de guppen. Maar een warming-up draait om warm worden dus werden de vaders apart genomen voor een eigen warming-up. Twee rondes om een half veld, eerst dribbelend maar met korte sprints, zijwaartse bewegingen en sprongen werd de intensiteit steeds meer verhoogd. De vaders kregen de opdracht mee om als team goed bij elkaar te blijven en werden aangemoedigd door de moeders langs de lijn en de guppen op het veld. Met een licht verhoogde hartslag was het tijd voor twee series opdrukken, crunches, burpees en een minuutje planken. De warming-up werd afgesloten met een gecombineerde oefening, sprinten naar de 1e lijn en terug, 10 keer opdrukken, sprinten naar de 2e lijn en terug, 10 keer opdrukken en zo verder tot aan de 4e lijn. Wat hebben de vaders genoten, er werd zelfs geopperd om vaker tijdens de guppentraining een soort rugbybootcamp te ondergaan! We zijn benieuwd naar het vervolg op dit initiatief!

Na de warming-up kwamen vaders en guppen weer bij elkaar samen en gingen in de nieuw gevormde landenteams uiteen naar de verschillende grids. In de grids werd geduelleerd om de bal, Ā er was een parcours waar de vaders tegen de guppen streden en we speelden tag-bulldog! De vaders en guppen hadden zichtbaar veel plezier bij het samen trainen!

Het einde van de training kwam in zicht en ondertussen stonden de Miniā€™s te trappelen om te starten met hun wedstrijdjes. Vaders en guppen ruimden samen snel de grids op en in het trygebied van veld 2 hadden we de grootste guppenyell van het seizoen tot nu toe! Na afloop werd er, zoals gebruikelijk, afgesloten met guppen bier in het clubhuis!

Dank aan alle deelnemende vaders! Zaterdag 6 april zijn de moeders van de guppen aan de beurt!

Bekijk het filmpje van de papa-guppentraining