Uitersten

  -   Colts
Hoe onze Colts het op zaterdag 20 november verging lees je hier.

De wedstrijdbeleving van onze 3 Colts teams liep van snel vergeten (Colts 3), via safe overwinning (Colts 1) naar walkover (Colts 2).

Om met Colts 3 te beginnen. Ja, wat moeten we over afgelopen thuiswedstrijd tegen The Bessets Colts 1 zeggen. Helaas konden de bezoekers uit Sassenheim geen volledig team opstellen, dus werd er in overleg gekozen voor een wedstrijd van 11 tegen 11. Achteraf gezien gaf dat een aanzienlijk voordeel voor het fysiek sterke Bassets team. HRC had hierdoor moeite om hun eigen spelletje te spelen vanuit de discipline, eigen posities en tactiek, waarin de bal lekker wordt rondgespeeld.

Tot aan half time bood HRC Colts 3 moedig en nog heel redelijk weerstand, maar na een aantal ongeoorloofde charges van de bezoekers die uitmondden in een hoop rumoer op het veld zaten onze Colts er doorheen. De wedstrijd werd verloren met 22-87. Een wedstrijd om snel te vergeten…. (Voor de stand in de Shield B poule klik je hier)

Snel over naar de glorieuze overwinning van Colts 2. Ook dit team speelde thuis en op zaterdag 20 november 2021….

Uurtje of twaalf, lekker rugby weertje, niet te warm, niet te koud… helemaal goed. We speelden tegen een Cluster team van drie verenigen Delft, Schiedam en Capelle aan den IJssel (RC Delft/Hermes/Sparta). Jullie begrijpen, dat het voor zo’n team lastig is om gezamenlijk te trainen en helaas werd dat pijnlijk duidelijk. Ondanks de niet aflatende inzet, waren ze duidelijk minder op elkaar ingespeeld.

Om klokslag 13.00 uur blies te ref op zijn fluit en gingen we los. Eerst even aan elkaar wennen en na 20 minuten de eerste try voor HRC (5-0). Vier minuten later 12-0, één minuut later 17-0 enz, enz. Zo stond het na een helft spelen al 38-0.

Na de rust ging het vrolijk verder en werd het er niet spannender op. We stoomden door naar 59-0 en net toen ik een huurling uit team drie stond te verzorgen (lichte hoofdwond), wisten de dappere tegenstanders een try tegen te score. 59-5. Echter, 2 minuten later was het alweer 64-5 en na een mooie conversie 66-5. Full time.

Kortom, lekker en goed gespeeld, maar echt zware tegenstrand hebben we niet echt gehad. Nu even rust en dan de 11 december uit tegen Haarlem. Dat moet (althans op papier) een spannendere wedstrijd worden. Laten we het hopen!

Met 0vale groet,
HRC Colts Team 2 (dat nu ruim aan kop gaat in de Bowl poule A)

En dan tot slot the man of the match van Colts 1 aan het woord, zij speelden uit tegen The Dukes.

Hoi ik ben Kees, MOTM van de wedstrijd tegen de Dukes. We speelde deze wedstrijd in Denbosch en het weer zat mee. We begonnen de wedstrijd sterk en we wisten dan ook met regelmaat punten te scoren. De 2e helft kakten we een beetje in maar we hebben toch ons eigen spel laten zien en hebben de wedstrijd met 31-8 naar ons toegesleept.

Colts 1 Dukes

De stand in de Cup is hier te vinden.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement