Uit tegen Castricum

  -   HRC 1
Castricum HRC Maul
Wedstrijdverslag van de uitwedstrijd van HRC 1 tegen Castricumse RC 1 op 6 juni

Als Ton van der Loos verhinderd is, is het sappelen om toch een wedstrijdverslag te publiceren. Met kunst en vliegwerk, en diepe dankbaarheid aan Jasey die (want geblesseerd) van langs de lijn de stand door appte, hebben we – voor iedereen die de livestream niet (terug) keek – toch wat kunnen regelen.

Na een rit met de door onze sponsor Noteboom Toers als van ouds opgehipte spelersbus, de verplichte tests en een goede warming up, kwamen onze mannen in Castricum meteen lekker fel uit de startblokken. Al na 7 minuten was er een mooie break van Freek Scheerman, die Tim de Jong helaas net niet kon verzilveren. 10 minuten later was het wel raak en drukte Castor het ovaal achter de lijn van Castricum, waarna Tim Michel de conversie verzilverde.

Castricum dat – zoals de laatste weken steeds – vooral voorwaarts meer kracht had, wist in de 24ste minuut echter ook een try te scoren (geen conversie) en maakte vervolgens goed gebruik van het overtal dat ontstond na een gele kaart aan Haagse zijde, er volgde nog 2 tries (zonder conversies) en HRC keek dus tegen een 15-7 achterstand aan. Voor half time zorgde Freek Schuurman echter voor een aansluitings-try en conversie zodat de heren met 15-14 even aan het water konden.

Meteen aan het begin van de tweede helft incasseerde Cas een rode kaart en had HRC dus de rest van de pot een man meer. Daar wist Sylvester in de 52ste minuut van te profiteren. Hij maakte de try en Lorenzo schoot hem tussen de palen, zodat we weer voor stonden (15-21).

Castricum gaf zich echter nog niet gewonnen en drukte in de 55ste minuut een try die ze nu wel converteerde, waardoor ze toch weer nipt de leiding namen (22-21). Maar it ayn’t over till the fat lady sings want door een mooie actie van Luc Scholler en Lorenzo Groos werd er tegen het einde toch nog een Haagse try gedrukt en geconverteerd zodat de winst (22-28) mee in de bus naar Den Haag kon.

Thuis werden de spelers verrast door Debby en Kenneth die, om alles op orde te maken voor een vliegende herstart, de vriezer aan het leeg maken/ontdooien waren. (Of was dat andersom en werden de in het clubhuis aanwezige koelkastleegeters verrast? Uit betrouwbare bron is vernomen dat onze gedispenseerde Colts wat kledingstukken kwijt waren en de heren overigens ook niet meer helder waren….). Het bleef dus nog enige tijd, bijna weer als van ouds, gezellig “onrustig” op de club.

Foto’s van en met dank aan Theo Beentjes een van de vaste fotografen van de Castricumse RC (de rest van zijn shots is te bewonderen op de Facebook pagina van Cas)

Overigens publiceerde Haagse Topsort (Ronald Mooijman) ook weer een mooi wedstrijdverslag. Dat lees je hier.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement