Uit en thuis

  -   HRC 1
HRC vs DIOK
Het wedstrijdverslag van de "uitwedstrijd" van ons Eerste tegen RC DIOK 1 afgelopen dinsdag (op HRC)

De regen en het daardoor afgekeurde gras in Leiden hadden tot gevolg dat HRC 1 dinsdag in Den Haag op het kunstgras de “uitwedstrijd” tegen RC DIOK 1 inhaalde.

De Leidenaren trokken onmiddellijk ten strijde en kregen in 2de minuut de mogelijkheid om punten op het bord te zetten, maar de penalty kick werd gemist. Bij HRC moest het zich even zetten. Ons vlaggenschip had niet meteen echt het betere van het spel, maar in 14de minuut was de eerste Haagse try een feit (gedrukt door Siem Noorman zonder conversie 5-0). 4 minuten later was het Björn Dolman die het ovaal achter de lijn drukte en ditmaal was de conversie van David Weersma wel raak (12-0). Voor het rustsignaal volgde er nog een 3e Try van HRC: vanuit de line-out scoorde David Anderson en zijn naamgenoot liet de conversie opnieuw tussen de palen verdwijnen zodat de teams met 19-0 de rust in gingen.

Na rust gaf HRC even een extra dotje gas. Al in de 2de minuut scoorde Abe Hoogveld een try (zonder conversie 24-0). Ruim 5 minuten later braken de 3/4 van Den Haag door vanuit de verdediging. De bal ging snel over en weer op de flank en na een pass van Björn Dolman kon Siem Noorman de try drukken. De conversie werd door David Weersma tussen de palen gekickt (31-0). Overigens lieten niet alleen de 3/4 van de Haagse zich gelden deze avond. De scrum van DIOK – dicht tegen de Haagse tryline – werd weggezet en Niels Kühn scoorde de try. De conversie belandde op de paal: 36-0. In de 21ste minuut liet de solide Haagse verdediging toch een gaatje vallen en verdween de hatelijke 0 van het scorebord voor DIOK (36-5). Hoewel de bezoekers daar even moed uit leken te putten, stelde HRC 10 minuten later weer orde op zaken. In de 33ste minuut was het Jono Schenck (incl conversie 43-5) en in de 38ste minuut drukte de van ‘t Gooi overgekomen Liam Stone zijn eerste try voor HRC. Ditmaal stond de paal de conversie weer in de weg (48-5).  En tot slot was het Lorenzo Groos die een schitterende aanval afrondde en de bal achter de palen drukte. Een makkie voor David Weersma die met deze kick de eindstand op 55-5 bracht, al noteerde de scheidsrechter 53-5….


De foto’s bij dit artikel zijn wederom voor het gebruik op de website van HRC ter beschikking gesteld door onze partner/sponsor Sportsnap. Hun fotograaf Frank van Leeuwen stond zelfs deze doordeweekse dinsdag langs de lijn. Meer foto’s van de wedstrijd zijn te vinden (en tegen geringe vergoeding aan te schaffen) op de website van Sportsnap, neem vooral even een kijkje via DEZE link.

Dit wedstrijdverslag is overigens ook te vinden op de website van Haagsetopsport.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement