Twee punten verschil

  -   Junioren
Wedstrijdverslag Junioren 1 uit bij Haarlem

Deze tweede zaterdag in december toog Junioren 1 naar Haarlem, voor de tweede ontmoeting met Haarlem deze competitie. Na eerder verlies waren onze Haagsche boys uit op revanche.

Maar dat liet Haarlem natuurlijk niet zomaar gebeuren. 

In het veld stonden twee teams die dit seizoen behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn, beide gebrand op de overwinning. Het werd een wedstrijd van met hand en tand verdedigen, een waar tackle- en ruckfestijn. Hard werken aan beide kanten, de teams hielden elkaar aardig kort, zonder duidelijk overwicht. Handling-missers van beide teams leidden tot balverlies aan zowel Haarlemse als Haagsche kant en er leek een patstelling te ontstaan. 

Halverwege de eerste helft opende HRC dan toch de score met een strakke aanval, rap opgezet vanuit de scrum. Een echte doorbraak bleef uit, want het duw- en trekwerk nam snel weer de overhand. Tot Haarlem een gaatje in de Haagsche verdediging wist te vinden en vlak voor rust langszij kwam. Na een succesvolle conversie nam de thuisclub zelfs de leiding: 7-5.

De tweede helft vertoonde hetzelfde zenuwslopende patroon. Aan vechtlust en vastberadenheid geen gebrek. Weer wisten de Haagsche boys een scrum om te zetten in een score, door snel loopwerk en goed samenspel. Dankzij de mooie positie werd deze try wel geconverteerd, en HRC leidde met 5-12. Hoe verder de minuten weg tikten, hoe spannender het werd. Zou Den Haag deze voorsprong vast kunnen houden, en misschien zelfs uitbreiden?

Twee momenten in de slotfase waren bepalend voor het eindresultaat. Eerst sprong HRC alert in een gaatje in de verdediging na een handling-fout van de Haarlemmers vlak bij de eigen try-lijn. Met een snoekduik werd de bal over de Haarlemse try-lijn gewerkt, maar helaas niet gedrukt.

Enkele minuten later kon Haarlem na een handling-misser van HRC bij de Haagsche try-lijn de bal wèl drukken. Recht tussen de palen, dus de Haarlemse conversie was slechts een formaliteit. En zo kwam Haarlem weer op voorsprong, twee minuten voor tijd.

In de resterende 120 seconden ging HRC voluit om nogmaals te scoren. Maar de tijdsdruk zorgde voor een chaotische eindspurt en de Haagsche boys konden elkaar niet meer blindelings vinden. 

Was het verschil in het eerdere duel een try en conversie (31 – 24 voor Haarlem), dit keer was het verschil slechts twee  punten: 14-12. Eén conversie. Met respect voor Haarlem, maar dat doet toch wel een beetje pijn.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement