Turven winnen toernooi Voorburgse Rugby Club!

Op een zonovergoten eerste junidag hebben twee turventeams (team Australiē en team Zuid-Afrika) deelgenomen aan het 1e turven toernooi van de Voorburgse Rugby Club. Onder toeziend oog van oud-HRC’er en international David Weersma werden vele Haagsche muren opgetrokken en tries gemaakt.

Team Zuid-Afrika had als enige dit toernooi alle poulewedstrijden gewonnen en imponeerde met een indrukwekkend positief trysaldo. In de halve finale werd vervolgens een sterk VRC opzij gezet. Daarna stond alleen Haarlem nog tussen de bokken en de beker. Met 7 – 3 werd ook deze horde genomen en eindigde team Zuid-Afrika zoals zij dit superseizoen begonnen was: als toernooiwinnaar die met fair samenspel en positief rugby veel waardering van het publiek oogstte.

Team Australië heeft zich ook kranig geweerd en eindige als vijfde. De eerste wedstrijd verloren, een keer gelijk spel en twee wedstrijden gewonnen. Met slechts een wissel was het toch wel afzien in de brandende zon. Desondanks vier mooie wedstrijden waar de spelers naar gelang het toernooi vorderde steeds beter samen gingen spelen. Veel met elkaar praten en passen bleek goed te werken in de hitte.  Een prima prestatie en de winst van de bokken werd uitbundig meegevierd onder het genot van een ijsje.

Een heerlijke dag voor de turven en supporters op een groot, leuk en goed georganiseerd toernooi.

Bekijk het filmpje van het toernooi met veel mooie drone beelden online. Ook Omroep West was aanwezig en maakte een reportage over deze dag.