Turven on Tour, London Irish

  -   Nieuws
Turven eerste toernooi in het buitenland

Vol spanning stond een flink clubje Turven vrijdagmiddag op Schiphol. Voor sommigen zelfs de eerste keer vliegen. De piloot voelde dit haarfijn aan en nodigde de hele selectie uit in zijn cockpit. Stilte tijdens het opstijgen, het enige moment dat de Turven lekker rustig waren. Nadat de piloot ons via de intercom veel succes wenste op het toernooi kon het weekend beginnen. Een weekend wat volledig in het teken stond van rugby.

Zaterdagochtend brachten we een bezoek aan de rugby tempel van Engeland, Twickenham Stadium. De jongens waren onder de indruk van het stadion en de kleedkamers van Engeland, de vaders onder indruk dat met 82.000 rugby supporters, er één agent de wacht houdt.

Na een kleine wandeling kwamen we aan in The Stoop,  home of the Harlequins. Maar voor even was het ‘Home of HRC’. Er stonden zestig Benji’s en Turven op het heilige gras van The Stoop met een vlaggetje te zwaaien. En ok, er stonden hier en daar ook een paar iets te enthousiaste vaders stiekem mee te zwaaien op het veld. Na dit spectaculaire begin was het tijd voor de wedstrijd. Lang verhaal kort (spoiler alert), 26-20 winst tegen Leiscester Tigers en kijk vooral de samenvatting op YouTube.

Op uitnodiging van London Irish Rugby Club sloten we de dag af met een barbecue en een paar Engelse pints in het avond zonnetje terwijl de Turven hun passing skills aan het verbeteren waren.

Zondag de grote dag. Het allereerste internationale rugby toernooi voor onze Turven. De laatste Turven werden op zondag nog ingevlogen zodat zij ook op één van de zeven rugby velden hun kunsten konden vertonen. Twee teams speelden U7 4-4 en één team speelde U8 6-6. Lang verhaal kort (spoiler alert), alle wedstrijden werden gewonnen, kijk maar op YouTube. Wellicht zie je dan ook Ties (Gup) zijn eerste try van z’n leven scoren. Wie zou er trotser zijn, zijn vader Derk (onze hoofdtrainer) of Ties zelf?

Aan het einde van de dag waren er alleen maar winnaars en blije gezichten. We danken London Irish voor hun enorme gastvrijheid en we hebben al beloofd dat ze zeer binnenkort ook op HRC welkom zijn.

Het was voor onze Turven hun eerste toernooi in het buitenland, maar zeker niet hun laatste!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement