Turven on Tour 8

  -   Turven
Beach Turven

Het was echt een super seizoen. In de aanloop van onze touring weken, eigenlijk maanden, hebben we in het reguliere districtsseizoen zo goed leren samen spelen dat het heel leuk is om tijdens de toernooien voor de knikkers te gaan. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en dat maakt het schrijven van deze verslagen dan ook vrij makkelijk. Door het enthousiasme in de turvengroep, worden ervaringen snel gedeeld. Zo ook weer de afgelopen weken, waar wij in een zinderende climax het seizoen hebben afgesloten.

Dit startte met champagne rugby in het zonovergoten en heel erg hete Epernay. De Turven hadden maar liefst 2 teams afgevaardigd en beide teams werden degelijk getetst door de Franse tegenstanders. Na een moeilijke ochtend ging het in de middag een stuk beter en hebben onze Turven kunnen laten zien wat ze waard zijn. Of het nou kwam door een overvloedige lunch die we niet besteld hadden, maar er wel was, of dat er iets geks was met dat bubbeltjes water in de bidons of de hitte, het was een super mooie belevenis en volgend jaar gaan we zeker weer.

Het volgende weekend stond in het teken van North Sea Beach. Voor de Turven alleen op zaterdag, maar dat lijkt me meer dan genoeg. Dat beachrugby is zwaaaaaar, ook als je alleen maar een paar westrijdjes van twee keer 5 minuten fluit op een veredeld volleybal veld. Hoe verder je team komt hoe beter en sneller het rugby. Vanwege afzeggingen waren de Turven met maar liefst vier teams vertegenwoordigd. Alle vier de teams gingen na de poule fase door naar de finalerondes. Daar kun je je geen foutje permitteren, want dan lig je eruit. Uiteindeijk kwamen twee HRC Turventeams elkaar tegen in de halve finale en hebben de HRC Turven de finale van de Dukes gewonnen. Van de broederstrijd in de halve finale vlogen al de spetters af, de finale was nagelbijtend spannend met oogstrelend rugby en dat dan ook nog in het stadion. Dit was het ultieme einde van onze touring periode, met een grote beker als resultaat.

Het seizoen werd officieel echt afgesloten met de diploma training, poffertjes eten en een laatste keer samen spelen met je team. Wederom hebben alle Turven hun diploma behaald. De ene helft gaat door naar de Benjamins en de andere helft wordt tweedejaars Turf en gaan zich volgend seizoen ontvermen over de nieuwe Turven die uit de guppen komen. Voor nu veel dank aan alle ouders, trainers en managers die dit seizoen mede mogelijk hebben gemaakt, maar belangrijkste natuurlijk zijn de HRC Turven die in voor en tegenspoed 1 team zijn en de toekomst van HRC laten stralen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement