Turven on Tour 7

  -   Turven
Turven on tour

Zoals de afgelopen zes weken waren ook dit weekend de Turven onderweg. Iets minder ver weg deze keer; we waren naar Utrecht (Domcity) en Hoek van Holland (Hookers Beach), beide op zaterdag, dus voor het eerst sinds weken was de zondag vrij, lekker naar het strand geweest en daar een beetje met een bal gegooid, het blijkt en blijft moeilijk om niet met rugby bezig te zijn.

Daar beide toernooien op zaterdag waren, is het moeilijk te kiezen met welke ik begin, maar kennelijk is het ook moeilijk om te kiezen naar welk toernooi te gaan. Uiteindelijk bleek dat helemaal geen probleem, want vrijdagavond kwamen we er achter dat we eigenlijk maar met 1 team naar Hoek van Holland konden afreizen, want er was maar 1 team toegelaten, terwijl er voor 2 teams turven klaar stonden. Via deze weg nogmaals dank voor alle flexibiliteit van ouders en hun turven voor de snelle actie en reactie waarmee deze uitdaging is opgelost. Ook dit maakt een HRC bijzonder, dingen die niet helemaal gaan hoe we ze bedacht hadden, worden adequaat door het team opgelost, net echt rugby.

Uiteindelijk hadden we een vrij groot team dat naar Hoek van Holland ging, 12 turven gingen de strijd aan op het strand tegen veel verschillende verenigingen zuidwest Nederland. Met andere woorden we kwamen redelijk wat bekenden tegen, maar ook weer nieuwe verenigingen en dat maakt de toernooien juist zo leuk. De poule fase werd ruim gewonnen en dat beloofde wat voor de rest. Ook de halve finale ging voortvarend, maar het zware zand in Hoek van Holland begon zijn tol te eisen en helaas moesten we in de finale, tijdens de sudden death, onze meerdere erkennen in Etten-Leur. Super goed gedaan. Een snelle blik op de andere velden leerden ons dat de mini’s Hookers Beach hebben gedomineerd met 2 teams bij de top 2!

In Utrecht waren we vertegenwoordigd met twee teams, net zoals de Benji’s en de Mini’s. Ik blijf in herhaling en ik copy-paste de verhalen echt niet, maar het lijkt er wel veel op. Onze turven hebben namelijk heel goed gespeeld.  Creatieve combinaties maakt niets uit, na een helftje kan iedereen met iedereen spelen, want ze hebben nou eenmaal hetzelfde geleerd. Dit resulteerde in een hele verdienstelijke derde plaats in de plate poule, de nummers 2 van de 1e phase. Het andere HRC team heeft het toernooi op zijn naam geschreven door alles te winnen en alleen gelijk te spelen tegen het team waar het andere HRC nipt van verloor, het verschil kan soms 1 try zijn. De broertjes en zusjes van de Benji’s waren ook erg goed bezig, de Benji’s werden 1 en 2 van het toernooi en hebben alleen niet van elkaar gewonnen, verassend he?! De mini’s werden 1 en 2 in de plate pool, wederom een kwestie van 1 try en dus een beetje pech.

Weer een wekend om met veel plezier en trots op terug te kijken. Ondertussen zijn de doorschuiftrainingen begonnen en verwelkomen we een hele nieuwe groep Turven uit de Guppen en zwaaien we een grote groep uit naar de Benji’s, dit gaat officieel plaats vinden tijdens de Jeugd seizoensafsluiting op 1 juli. Ik kan u echt aanraden om hier te komen kijken, want het is niet alleen leuk, maar er wordt gewoon echt goed gerugbyd en dat is altijd een genot om naar te kijken. Voor het zover is gaan we met een mooie afvaardiging naar Epernay. Daarnaast wordt ook het strand seizoen echt afgetrapt, met North Sea Beach, ook een aanrader om te komen kijken.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement