Turven on Tour 6

  -   Nieuws
bbq na finale

Het reguliere seizoen is nu echt ten einde met als hoogte punt de supermooie finale in Amsterdam afgelopen maandag. Voordat we zover waren zijn we eerst zelf nog even op stap geweest. Op zaterdag naar Brussel en op zondag naar Den Bosch. Dat we een grote vereniging zijn blijkt elke keer weer, want overal waar we naartoe gaan zijn onze broertjes en zusjes van de Benji’s, Mini’s en soms zelfs CJC ook en dat is altijd supergezellig.

Laten we beginnen bij zaterdag in Brussel, waar één turventeam acte de présence gaf bij onze Belgische vrienden. Dit toernooi bleek een internationaal (Europees) goed bezet toernooi te zijn, met vertegenwoordiging uit natuurlijk België, maar ook districtsgenoten Voorburg, Wassenaar en Delft waren er en teams uit Franrijk, Duitsland en Luxemburg. Er zijn veel wedstrijden gespeeld en goed om te vermelden hier is dat in tegenstelling tot in Nederland er bij de U8 in België al getackeld wordt. Dat kunnen onze turven prima en zijn zij op een hele knappe 3e plaats geëindigd.

Zondag naar Den Bosch om op de mooie velden van de Dukes een toernooi te spelen. Het animo voor dit toernooi was niet helemaal wat we ervan verwachten, maar gelukkig kregen we hulp van vrienden uit Delft, waardoor we toch een team hadden en vijf veelal spannende wedstrijden hebben kunnen spelen. Het is nog onduidelijk hoe het kwam, misschien was de creatieve samenstelling een oorzaak of lag de focus al op maandag, maar het kwartje viel verdomd vaak net de andere kant op. Neemt niet weg dat het een hele leuke dag was in het altijd gezellige Den Bosch.

Dan de maandag, en masse met de HRC-familie naar Amsterdam om het eerste naar het Nederlands kampioenschap te supporten. Dat ging niet helemaal zoals we het gehoopt hadden, maar we zijn natuurlijk ontzettend trots op de mannen. Zeker met wat ze het hele seizoen hebben laten zien en wij zijn dan ook maar wat graag volgend jaar weer bij elke thuiswedstrijd als Toss Turf. Minstens zo belangrijk was de volledige beleving van deze dag. Wederom werd duidelijk dat we qua aanhang elke vereniging overschaduwen. Nog indrukwekkender was de pyro aan het begin van de wedstrijd, waar een aantal turven (en hun ouders) middenin zaten en het fantastisch vonden. Het is de volgende dag uitgebreid besproken op school in het kringgesprek, inclusief foto’s! De wedstrijd zelf was natuurlijk af en toe veel te spannend om naar te kijken voor de Turven, snacks ronddelen en drinken halen bieden dan uitkomst. Na de wedstrijd toch even het veld op en proberen de beker aan te raken, gelukt! Vervolgens Eemland gefeliciteerd en de tribune netjes achtergelaten. We konden helaas niet blijven voor de damesfinale, want we moesten op tijd terug zijn om onze helden op HRC te onthalen en op tijd naar bed voor een nieuwe schoolweek.

Wederom een (lang) weekend gevuld met rugby en voornamelijk on the road geweest. Komend weekend gaan we rustig door. Iets minder ver weg; we gaan naar Utrecht (Domcity) en Hoek van Holland (Hookers Beach). Toch merk je dat het seizoen zijn einde nadert, de doorschuiftrainingen beginnen, de intensiteit van alle toernooien begint af te nemen, al staan er nog een paar mooie op de planning, en er wordt voorzichtig nagedacht over de GTBM Seizoen afsluiting!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement