Turven on Tour 5

  -   Turven

Afgelopen weekend was het dan zover; de Turven Trip 2023. De trip ging naar Arnhem waar we van de faciliteiten van ARC The Pigs konden gebruikmaken. In essentie namen we voor twee dagen hun clubhuis en velden over. We zijn erg blij met deze goede banden tussen onze verenigingen. 

Zaterdagochtend vroeg, Guppen trainingstijd, verzamelden de Turven op HRC. Na de uitreiking van een doeboek voor onderweg namens boekhandel Paagman, gingen de Turven op weg naar het oosten. In Arnhem werden zij ontvangen door de Tripcie en een selecte afvaardiging van The Pigs. Na het opzetten van de tenten en het inspecteren van het terrein was het tijd om te rugbyen. Helaas waren de lokale Turven bij Highland games elders in de regio. We hebben dus onderlinge wedstrijden gespeeld, maar dan in andere samenstellingen dan normaal. Dat is even wennen, maar in de tweede wedstrijd werd duidelijk dat we eigenlijk allemaal hetzelfde kunnen en werd er weer als vanouds hoogstaand Turven rugby gespeeld.

Nadat de honger gestild was met een heerlijke lunch, was het tijd voor iets anders. De Tripcie had een stormbaan, laser gamen en een slip&slide georganiseerd, waarvan de eerste twee de rest van de dag nog gebruikt zijn, maar de slip&slide na de eerste 4 bevroren Turven is afgeblazen en onder leiding van de hoofdtrainer over is gegaan naar rugby honkbal. 

Ondertussen naderde de kick-off van het eerste en werd alles in gereedheid gebracht om gezamenlijk de verrichtingen via de livestream te volgen. Eerst nog even The Pigs bedanken met een schildje voor het clubhuis en een das voor de penningmeester (en wat omzet). Onder het genot van chips, popcorn, een stormbaan en laser gamen is de vreselijk spannende wedstrijd gevolgd. de vreselijk spannende wedstrijd gevolgd, gelukkig waren we toch vertegenwoordigd door de toss turven. Na de wedstrijd kon de BBQ, mede mogelijk gemaakt door houtskool van ECHT Houtskool & Briketten, met een goed gevoel beginnen.

Een wederom nieuwe variant van Anna-Maria Koekoek heeft ervoor gezorgd dat onze turfjes als engeltjes in hun slaapzakken lagen. Natuurlijk lagen ze op tijd met gepoetste tanden in hun tenten. De volwassen tripgangers zijn onder leiding van Swingmaster GJ iets langer door gegaan. Maaaaar; ‘what happens on Trip stays on Trip’.

Na een enerverende en korte nacht hebben we rustig aan ontbeten en alvast wat opgeruimd. Toen iedereen zover was, zijn we naar de Veluwe Zoom gegaan en hebben daar in het bos gewandeld, gespeeld, met een rugbybal gegooid, takken verzameld, beestjes verzameld, dieren gezocht en al het andere wat je normaal in een bos doet. Terug op de club hadden een aantal ouders het hele clubhuis al schoongemaakt en ondertussen voor de lunch gezorgd. Na de lunch en het inpakken en opruimen van de laatste dingen was het dan echt tijd voor de vermoeide en iet wat groezelige Turven om weer naar huis te gaan. 

Kort gezegd het was grandioos, voor velen (inclusief ouders) hun eerste trip en de plannen voor volgend jaar worden al gesmeed. We zijn ARC The Pigs heel erg dankbaar dat we van hun faciliteiten gebruik hebben mogen maken en via deze weg wil ik alle sponsoren (boekhandel Paagman, ECHT Houtskool & Briketten  en alle turventikkies), ouders, (hoofd-)trainers, Tripcie en TM bedanken voor dit fantastische weekend, ook namens de HRC Turven 22-23!

Mocht je nu denken dat dit de finale tour voor de Turven was, dan zit je fout, dat is bij aannames vaak het geval. Komend weekend zijn we gewoon weer on the road met drie bestemmingen; Brussel, Den Bosch en Amsterdam, op de agenda.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement