Turven on Tour 4

  -   Turven
Turven

Vorige week vertelde ik dat de Turven even niet on Tour waren en een tussenstop op HRC zouden maken voor een rugby extravaganza met het district, maar ik ben toen wel Moederdag vergeten en het bijbehorende toernooi bij de Oysters. Aan beide werd ik gelukkig op tijd herinnerd. Onze trainers, coaches en (team-)ouders waren natuurlijk het toernooi in Oisterwijk niet vergeten en hadden een bijzonder goed team meegenomen, maar daarover later meer, eerst de zaterdag.

Afgelopen zaterdag organiseerde HRC de districtsafsluiting voor de Turven. Dat wil in feite zeggen dat er 34 teams en dus 300 tot 340 turven een hele ochtend wedstrijdjes komen spelen. De afgelopen weken heb ik vaak de lof trompet gestoken over hoe goed andere clubs dit doen en ik was dan ook overtuigd dat wij dat minstens zo goed kunnen en dat is ook gebleken. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat bleek ook nu maar weer eens. Onze wedstrijdsecretaris was al weken bezig met passen en meten en kwam met een duidelijk schema, de trainers hadden de veldjes op tijd uitgezet en de teammanagers hadden aan al het andere gedacht en geregeld. Teamouders hadden voor bezetting van de binnen- en buitenbar gezorgd en deze ouders hebben dan ook vol enthousiasme de hele ochtend de diensten volbracht.

Van het rugbyen heb ik eigenlijk niet zoveel gezien, want ik heb de hele ochtend staan kletsen met alle bezoekende verenigingen en heb met veel plezier alle complimenten namens het volledige HRC-Turven team (TM, (H)Trainers, (T)O en Turven) in ontvangst mogen nemen. Gezien de rood aangelopen en blije gezichten bij het onvermijdelijke broodje worst, ga ik er vanuit dat er vooral heel lekker gerugbyd is en dat is toch eigenlijk het belangrijkste.

Dan de zondag, nadat we de Rugby Mums hadden verwend, trok een gemotiveerd team Turven naar Oisterwijk. Aldaar kwamen we onze broertjes en zusjes van de Benji’s tegen. Eigenlijk kunnen we er kort over zijn; super, superlekker weer, goed rugby gespeeld en de bekers mee naar Den Haag genomen. Turven en Benji’s 1ste, dus een Haagse zondag in Oisterwijk.

Komend weekend gaan de Turven op trip en dat betekent ook dat we helaas niet bij de halve finale van HRC 1 tegen ’t Gooi kunnen zijn. Dat is heel erg jammer, maar we hebben er toch voor gezorgd dat er Toss Turven zijn om de jongens op weg te helpen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement