Turven on Tour 3

  -   Turven
Turven

Nadat we bijgekomen waren van de trip naar Engeland en van een heerlijke vakantie hadden genoten, stonden onze turven weer te trappelen om de bal op te pakken en heerlijk in de wei los te gaan. Op zaterdag naar Amersfoort bij RC Eemland, je weet wel, waar we onlangs nog waren met HRC 1. Op zondag naar onze vriendjes en vriendinnetjes in Voorburg.

Het toernooi bij Eemland was top. Leuke sfeer, leuke teams, al waren het er maar een handvol, en onwijs mooi weer. Het team was erop gebrand om in Amersfoort te laten zien waar de toekomst van rugby Nederland speelt en ze een voorproefje te geven van wat er over een paar weken gaat gebeuren. Met een gebalanceerde samenstelling van 4 eerstejaars en 4 tweedejaars moesten achtereenvolgens de Bulldogs uit Almere, Eemland 2 en in de finale Eemland 1 het ontgelden. Er werd erg goed gespeeld, vloeiende aanvallen met meerdere fases en een dominante Haagse muur als verdediging. Uiteindelijk dus met de beker naar huis, maar zoals de HRC-captain van de dag het in zijn dank speech stelde, nadat hij net heel triomfantelijk de beker in ontvangst had genomen: ”het gaat niet om de prijzen, maar ook om de lol”. Enige vorm van humor kunnen we onze Turven niet ontzeggen.

Op zondag was het wat dichterbij en dat is ook wel eens leuk, het is best relaxt om met de bakfiets naar een toernooi te gaan. Het weer was weer top en de organisatie is echt het vermelden waard. Een grote pluim wederom voor VRC. We wisten wel dat ze dit goed kunnen, maar afgelopen zondag hebben ze zichzelf weer overtroffen. Voorburg neemt gastheerschap serieus en zorgt, naast lekkere versnaperingen, ook dat de het rugby technische aspect goed geregeld is, scheidsrechters/spelbegeleiders inclusief lijnrechters en een goede competitie. Goed gastheerschap toont zich ook door niet je eigen toernooi te winnen, al dan niet bewust (dat gaat elders wel eens fout). De finale van het toernooi was tussen HRC en Amstelveen en de beste heeft gewonnen, dit keer was dat niet HRC, maar Amstelveen die net iets sterker en slimmer waren. Het belangrijkste is dat iedereen veel lol heeft gehad en blij naar huis is gegaan.

Komend weekend zijn we niet on the road, maar zijn we met alle teams uit het district op HRC voor een afsluiting van de competitie. 300 tot 340 turven verdeeld over 34 teams zullen dan de laatste districtsronde spelen op HRC. Wil je dus de toekomst van rugby Nederland zien, kom dan aanstaande zaterdag naar HRC, tussen 9.30 en 12.00 worden er wedstrijden gespeeld op veld 1, 2 en 3. Kun je meteen de Turven helpen sparen voor hun trip van de week erna, kijk uit naar de QR-codes en geniet van het mooie rugby en het weer.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement