Turven on tour 1

  -   Nieuws
toernooi GTBM
Het toernooienseizoen is echt gestart voor de Turven.

Afgelopen weekend is het toernooienseizoen echt los gebarsten met toernooien in Haarlem en Hilversum. We zijn natuurlijk wel eerder naar toernooien geweest en de bondsdag en zelfs de districtswedstrijden lijken erop, maar nu gaat het toch echt om de knikkers.

Haarlem was een fantastisch toernooi! Ondersteund door geweldig weer en een uitstekende organisatie, gingen de kleine grote helden de strijd aan met bekende en minder bekende verenigingen. Los van het plezier dat ervan afspatte: wat waren de trainers en ouders trots op al onze HRC-turven. Zonder mokken vulden de teams elkaar doorlopend aan. En toen AAC met te weinig kinderen bleek, stond HRC op, om AAC uit de brand te helpen. Een kers op de taart was de broedertwist in de halve finale. Uiteindelijk verzekerde het ene HRC team zich van een prachtige 4e plaats! In de bloedstollende finale tegen de Dukes keek het andere HRC team bijna de hele tijd tegen een achterstand aan. Tot kort voor tijd, toen de mannen met ultieme inspanningen uiteindelijk toch de winst in de extra tijd zeker stelden.

Het prachtige weer was ook de dag erna op het gerenommeerde internationale toernooi in Hilversum aanwezig. Het internationale karakter bracht ook wat interessante figuren naar Hilversum, Ali G, Angus Young (AC/DC) en Paul Stanley (Kiss), al klonken ze allemaal wel erg Welsh. Ook hier twee teams die elkaar aanvulden waar nodig, tegen bekende en onbekende tegenstanders. Na een onfortuinlijke partij tegen Hilversum, trok HRC Australian Gold de das recht en liet het tegen ’t Gooi wederom zien wat het waard was, 3e plaats. De wedstrijd van HRC Blauw tegen DIOK was de eigenlijke finale, want hier werd het beste turven tag rugby van de dag gespeeld. Naarmate de wedstrijd vorderde trok het ook steeds meer publiek. Uiteindelijk ging HRC Blauw er met de toernooi winst vandoor.

De turven hadden dus een succesvol paasweekend. De prijzen zijn natuurlijk mooi, maar het getoonde spel en sportiviteit was pas echt jongensboekwaardig; mederugbyers/-teams helpen, de grote jongens (CMB) aanmoedigen en die dan ook aan onze zijlijn terugvinden, een achterwaartse snoekduik waarmee een tag werd gepakt, vele dubbel-tags als het er echt om spande, slimme loopacties en wonderschone team try’s uit wel 3 tot 4 passes. Wat zijn we trots, trots en nog eens trots!

Next stop The Dukes, inclusief wedstrijd van de hele grote jongens!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement