Turven naar Frankfurt

  -   Nieuws

Na enkele weken voorbereiding en tackletraining was het dan eindelijk zover: de trip naar het Gonder Rugby Jugendfestival.

Op vrijdag reisden 23 turven, trainers, ouders en familie af naar Frankfurt. Een groot deel van de groep verbleef in een jeugdherberg terwijl anderen op diverse plekken in en om Frankfurt overnachtten.   

Op een grijze en regenachtige zaterdagochtend togen 23 opgewonden turven naar de velden van SC Frankfurt 1880. De 23 HRC-turven en 4 spelers uit Darmstad vormden samen 3 teams: twee HRC-teams en een Pirates-team. Na wat onwennige eerste minuten op het veld ging de knop al snel om en vochten de jongens als leeuwen.  Er werden potjes gewonnen, er werd gelijkgespeeld maar ook verloren (tegen de tegenstanders uit Tsjechië die volgens de verhalen elke dag een halve koe eten, waren de jongens helaas niet opgewassen ;-)).  

Ondanks dat na dag 1 duidelijk was geworden dat een plek in de top 3 voor geen van de teams haalbaar was, kwamen de jongens op zondag weer vol strijdlust het rugbyveld op. De teams moesten deze dag vooral tegen elkaar spelen, maar dat ging zeker niet ten koste van de motivatie om te winnen.  

Voor samengestelde teams die niet gewend zijn om met elkaar te spelen én niet te vergeten jongens die niet vanaf de guppen af aan geleerd hebben om te tackelen (zoals wel het geval is bij de andere landen) hebben de jongens het geweldig gedaan. En het belangrijkste: de jongens gingen er samen voor. Er was sprake van teamgevoel én ze hadden plezier. Op het veld, daarbuiten en ’s avonds in de stad.

Al met al voor zowel de turven als de trainers en supporters een weekend om nooit te vergeten! De turven zijn een medaille en vele ervaringen rijker!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement