Turven Bondsdag 1

  -   Nieuws
GTBM

Ze zijn weer terug van nooit echt weggeweest. Afgelopen zaterdag geen reguliere districtswedstrijden voor onze Turven, maar de eerste van drie bondsdagen dit seizoen. Voor wie het concept niet kent, alles is hetzelfde als bij de districtswedstrijden, de wedstrijden zijn alleen (ook) bij clubs buiten het district en je speelt dus een keer tegen andere clubs. Dit keer mochten de Turven naar Utrecht, Oisterwijk en….. Delft (en speelden 3 teams thuis).

De bondsdag moet gezien worden als een normale wedstrijddag, maar dat is het eigenlijk niet. Alleen al de langere rit, voordat je het veld op kan, maakt het al anders dan anders. Vervolgens kun je ook in een aantal gevallen tegenstanders tegenkomen met een andere tongval. Het is dus geen reguliere zaterdag. Bij HRC erkennen we deze speciale status en waren er voor alle teams broodjes worst en jugs guppenbier. Dit werd natuurlijk in dank afgenomen.

Het mooie is dat je teams tegenkomt waar je nooit tegen speelt of nog nooit van gehoord had. We spelen niet heel vaak tegen Almere, Amstelveen, Castricum, Enschede, Nijmegen, Maastricht, Oisterwijk of Wageningen, dus dat maakt het leuk en speciaal. Het is duidelijk dat ons district gezegend is met aardig wat teams, waardoor we elk weekend wedstrijden kunnen spelen. Dat kunnen niet alle districten zeggen. Het is dan ook niet te voorkomen dat je zelfs in Utrecht of Oisterwijk, toch tegen Voorburg of Rotterdam speelt.

Waar een ouder wel eens kan fronsen wanneer de bondsdagen ter tafel komen, zien de Turven dit eigenlijk als een soort toernooi en daar gaan we graag naartoe. Het ging deze keer dan weliswaar niet om de prijzen, maar als we onze coaches en trainers mogen geloven hebben de HRC-Turven overal gewonnen en laten zien hoe rugby gespeeld moet worden. Het was dus super; blije Turven, gelukkige trainers en trotse ouders.

In januari en maart zijn de andere twee bondsdagen en hopelijk komen we dan weer tegen clubs uit andere districten.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement