Tot het gaatje

  -   HRC 1
HRC 1 vs Gooi
Een plezier om naar te kijken: HRC 1 vs RC ‘t Gooi 1

‘t Gooi als tegenstander is altijd goed voor spanning; spelen tot het gaatje; het was deze zaterdag niet anders.

In de aanloop naar de play off’s speelde HRC uit tegen deze gevaarlijke tegenstander en wist maar ternauwernood te winnen: 5 – 10. Een try tegen een geconverteerde try en een penalty van HRC. Knokken maar!!!

Vier van onze basisspelers hadden internationale verplichtingen met het Nederlandsche team tegen Georgië, te weten Amir Rademaker, David Weersma, Siem Noorman en David Anderson. HRC had hun plaatsvervangers klaarstaan te weten Kai van Kampen op fly-half, Wiebe van der Knaap op 2de center, Ruben Koster (debuut) op de wing, Hiro Ono op scrumhalf en Björn Dolman op full back. Alle vijf stonden ze hun mannetje. Chapeau.

Hoewel HRC vlot uit de startblokken vertrok was het toch ‘t Gooi dat na enige minuten steeds meer het initiatief naar zich toetrok. We hadden het moeilijk in zowel de set-pieces als in het losse werk, maar we hielden stand totdat ‘t Gooi in de 13de minuut toesloeg en uit een scrummage een try forceerde welke niet geconverteerd werd; 0 – 5.

Gelukkig herstelde HRC zich en zocht collectief de aanval op. We werden sterker in het losse werk en wisten ‘t Gooi langere tijd in de verdediging te drukken. Het was Taffy Kahembe die voor HRC – na gezamenlijk hard werken – de try-line wist te passeren. Kai van Kampen wist wel raad met de conversie en zo stond er na 19 minuten 7 – 5 op het scorebord.

Vervolgens golfde het spel lange tijd op en neer en het dubbeltje kon elke kant op rollen. Beide teams zochten naar een gaatje om te scoren en het was Kees de Bruin die in de 35ste minuut met een prachtige break een aanval voor HRC wist af te ronden. Wederom wist Kai van Kampen raad met de conversie; 14 – 5 wat tevens de ruststand werd.

De tweede helft toonde een aanzienlijk sterker HRC. De line -outs waren zwak, maar erg sterk werden we in de scrums en in het losse werk. Helaas wisten we ons zelf tijdens deze periode niet te belonen en dat is toch wel een punt van aandacht, te meer daar we het simpel weg verdienden. Gezegd moet worden dat ‘t Gooi tot het uiterste hun try-line verdedigde.

Twee kicks op de palen voor HRC die allebei naast gingen hadden geen invloed op de eindstand die dus al bij de rust bereikt was (14 – 5). Ik heb mij geen moment verveeld. Well done boys.

De futures walsten in de tweede helft over de futures uit ‘t Gooi heen 52 – 12 en staan met deze uitslag weer fier bovenaan in hullie competitie.

De volgende wedstrijd op zaterdag 24 FEBRUARI, zal wederom een kraker zijn: THUIS tegen Castricum, waar we nog een appeltje mee hebben te schillen; twee try’s in de laatste 8 minuten deed ons daar verliezen (19 – 14).


Foto’s natuurlijk weer van Michel Finkelnberg van Sportsnap. (Vergeet niet de rest te bekijken op hun website).

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement