Tot het gaatje gaan

  -   Nieuws
HRC 3 vs Hoek v H espoirs

Wedstrijdverslag HRC 3 – Hookers Espoirs (Eindstand 7 – 12)

Zondag stond de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper op het programma. Wij hadden dit seizoen al twee keer eerder tegen de Hookers gespeeld en ook twee keer verloren. Dit ging een zware pot worden en wij moesten met een listig plan komen om een goed resultaat te behalen. Hoe listig, zorgen dat hunnie niet de bal krijgen en dat wij geen domme penalty’s weggeven en zuinig zijn op de bal, gecombineerd met hard verdedigen. De Hookers kwamen met een relatief jong team en die vinden over het algemeen hele fysieke tegenstanders niet leuk.

Een van de vele scrums

De eerste helft begon gelijk goed, want wij domineerden in het balbezit en Hookers moesten aan de bak. De eerste twintig minuten waren een zwaar gevecht, wij vochten voor de Haagsche eer en de Hookers om ongeslagen te blijven. Gek genoeg bleef de brillenstand op het scorebord staan, geen van de beide teams wist een bres te slaan in de verdediging. Het was uiteindelijk na 23 minuten dat de ban werd gebroken door ons toen Kai uit een maul de bal over de lijn drukte en door Kier werd bevorderd voor de volle 7 punten! Kleine toelichting, wij stonden op dat moment met 14 man op het veld door een gele kaart. De eerste van 3 deze wedstrijd, wat een beetje jammer was. Dat hadden wij eerlijk gezegd aan het begin van de eerste helft niet verwacht. Helaas sloegen de Hookers weer snel terug door zelf te scoren, maar de conversie werd gemist. Dus stond het 7 – 5 voor ons toen het rustsignaal klonk.

In de rust was er een interne kalmte, je kan het ataraxia noemen. Ja, de tussenstand was misschien onverwacht, maar zeker niet onverdiend. We hadden het idee ook dat als wij ons fysieke spel konden blijven spelen dat wij de winst naar ons toe konden trekken. Wij wisten wat wij moesten doen en wij gingen weer manhaftig de strijd aan met de havenarbeiders uit Hoek. De tweede helft was ook weer een strijd der titanen. Soms leek alsof we met 14 man tegen 16 speelden en vaak was dat ook zo. Waren toch aardig wat 50/50 gevallen waar een penalty uit kwam die in het voordeel van de Hookers was. Maar dit mocht niet baten in het spel, want de Hookers wisten het gat in onze verdediging te vinden. Uiteindelijk was het gaatje helaas wel gevonden en tien minuten voor tijd scoorden de Hookers hun tweede try. Maar met nog 8 minuten te gaan gingen wij weer vol gas door, verliezen is geen schande, maar niet zonder slag of stoot. Figuurlijk dan, heus. Even leek het er op dat we de Hookers toch nog een pak slaag konden geven, maar weer zo’n 50/50 beslissing die in het voordeel van de Hookers werd gefloten. Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd met de eindstand 7 – 12.

Ook bij ons kwam niet iedereen ongehavend uit de strijd

Ja, helaas niet gewonnen, maar hemeltje lief wat een wedstrijd. Wij konden ons fysieke spel goed tot uiting brengen en belangrijker dit ook de hele wedstrijd volhouden. We hebben de Hookers ook laten voelen dat ze in Den Haag speelden, wat ze ook wel moesten toegeven, zij zullen de day after wel een beetje pijn hebben, voor ons is het maandag.

Volgende week geen wedstrijd in verband met Pasen, maar de week daarna spelen de Haagsche derby uit tegen Te Werve, dus dat wordt weer leuk, zeker als we dit niveau kunnen vasthouden!

Door de blubber,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement