Topper

  -   Junioren
Junioren 1
Wedstrijdverslag van Junioren 1 tegen Haarlem

Het is dit seizoen de klassieker in de Junioren Cup competitie: HRC tegen Haarlem. Beide ploegen zijn in hun wedstrijden tegen de andere teams in de poule nog ongeslagen en in de onderlinge duels enorm aan elkaar gewaagd. De uitwedstrijd in Haarlem – eerder deze fase – werd met miniem verschil verloren door onze Haagsche boys. Haarlem ging daardoor aan de leiding in de poule, al was HRC de koploper met behulp van bonuspunten inmiddels tot op 1 punt genaderd. Enfin afgelopen zaterdag kwam Haarlem dus op tegenbezoek in het Haagsche. De kans voor onze rugbyers om in eigen huis sportieve revanche te nemen en de koppositie over te nemen.

Gebrand op de winst en gesteund door hun thuispubliek, gingen de Haagsche boys voortvarend van start. Met ogenschijnlijk gemak heerste HRC op de Haarlemse helft en rukte gestaag op naar de try-lijn. Haarlem verdedigde sterk, maar leek niet opgewassen tegen het goede samenspel van HRC. En zo scoorden de Haagsche boys één, twee, drie try’s, die alle drie knap werden geconverteerd. Met een voorsprong van 21-0 en dominantie op de Haarlemse helft leek HRC op weg naar een overtuigende overwinning.

Maar de eerste helft was nog niet over. En Haarlem is niet voor niets een geduchte rivaal. De bezoekers herpakten zich en wisten al voor rust van de gehate nul af te komen, met een try en conversie. Ruststand 21-7.

Na de break kwam HRC weer sterk uit de startblokken en liep uit naar 28-7. Een comfortabele voorsprong zou je denken, maar bij een tegenstander als Haarlem ga je dan de fout in. Want de bezoekers wisten de wedstrijd te kantelen. De tackle, scrum en ruck-duels verplaatsten zich grotendeels naar de Haagsche helft en dit keer was het Haarlem dat tot drie keer toe een try scoorde. Het werd 28-14, 28-21 en toen, ondanks met hand en tand verdedigen van HRC, zelfs 28-26. 

Niet eerder was het langs het Haagsche veld zó stil als voor de laatste conversie van Haarlem. Helemaal links op het veld, een hele moeilijke hoek. HRC spelers klaarstaand om op te lopen en de kick te blokken. Aanloop, kick, aanstormende HRC’ers, sierlijke boog… naast de palen!

Daar kwam HRC goed weg! Met nog een paar minuten op de klok gaf dit de Haagsche boys de boost om weer vol te gaan aanvallen. Hard op weg om de voorsprong toch net iets comfortabeler te maken, kreeg HRC op de Haarlemse helft een penalty. Die werd met een bevrijdend gejuich over de zijlijn gekickt, zodat de scheidsrechter de wedstrijd kon affluiten.

Net als de vorige keer was het verschil tussen beide ploegen één conversie, ook dit keer dus in het voordeel van de thuisploeg. Met hun 28-26 winst pakten de Haagsche boys de koppositie in de poule. Met nog één competitieronde te gaan zijn beide teams al zeker van de kruisfinales. Wie weet staan de junioren van HRC en Haarlem dit seizoen nogmaals tegenover elkaar, als beide teams de finale halen. Over een paar spannende weken weten we het.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement