De ooievaar kleppert victorie

  -   HRC 1
Het verslag van de thuiswedstrijd van HRC 1 tegen ‘t Gooi 2

Wat een wedstrijd, wat een spanning, wat een emoties; top, top, top.

Vanaf de kick-off drukte HRC de eerste 5 minuten een stempel op de wedstrijd en werd ‘t Gooi in de verdediging gedrukt; nou dat beloofde wat!!!

Maar onze tegenstander liet zich niet van de wijs brengen en nam ná die eerste 5 minuten steeds meer het heft in handen en HRC moest zijn overwicht prijs geven. We kwamen erg onder druk te staan met name in de set-scrums en ook in het losse werk was ‘t Gooi de bovenliggende partij.

‘t Gooi klopte nadrukkelijk op het scorebord en in de 11de minuut was het raak, een toegewezen penalty werd benut 0 – 3.

Dit stimuleerde onze tegenstander nog meer druk uit te oefenen op HRC en ondanks een meedogenloze verdediging onzerzijds lukte het ‘t Gooi in 25ste minuut onze tryline te passeren; de try werd geconverteerd en zo keek “de hâgh” tegen een 0 – 10 achterstand aan.

Maar onze jongens lieten zich niet uit het veld slaan, namen vanaf de daarop volgende kick-off het initiatief en zetten collectief ‘t Gooi onder druk dat resulteerde – vanuit line-out/ruck – in een try van Victor Huurman en Davíed (Weersma) wist de rechter paal te raken, maar dat levert geen punten op: 5 – 10.

In de 37ste minuut verzilverde ‘t Gooi wederom een penalty en zo kwam de stand op 3- 13.

Het spel golfde op en neer met een iets wat dreigender HRC. In de 40ste minuut was het dan ook weer raak voor HRC. Onnavolgbaar ging de bal vanaf de middellijn maar liefst 8x kris-crossend van hand tot hand telkens weer een speler in support en Niels Kühn verzilverde deze aanval met een schitterende try en Davíed wist de paal te mijden: 12 – 13 en rust.

In de 2de helft ging zowel HRC als ‘t Gooi vol in de aanval. Het was een boeiend slagveld met altijd ergens iets aan de hand.

In de 51ste minuut werd een aan ons toegekende penalty helaas gemist maar HRC was duidelijk de betere. In de 56ste minuut kreeg een speler van ‘t Gooi de gele kaart na een ongeoorloofde en mijns inziens zeer gevaarlijke late tackle op onze Siem Noorman. Na enig oponthoud herrees Siem gelukkig weer en uit de daarop toegekende penalty toverde Davíed 15 – 13 op het scorebord. We staan veur!!!

In de 64ste minuut nam Siem zijn revanche en liet hij de tegenstanders, wat hij zo vaak gedaan heeft dit seizoen, zijn hielen zien en scoorde hij een magnifieke winger try en Davíed wist wel raad met de conversie 22 – 13.

In de 70ste minuut kreeg HRC wederom een penalty toegewezen welke door (wie anders) Davíed verzilverd werd 25 -13 veur met nog 10 minuten te gaan; wat een luxe.

Omdat de scheidsrechter geen genoeg kreeg van de wedstrijd, kreeg ‘t Gooi in de 83ste minuut de gelegenheid de laatste try van de match te scoren zodat er 25 – 20 op het scorebord kwam te staan.

Een geweldige wedstrijd dankzij de strijdlust van beide teams. Dank heren.

Het 2de is kampioen in de 2de klasse zuid geworden met 0 verloren wedstrijden. Bravo mannen een mooie bekroning van jullie seizoen.

Succes in de promotie/degradatie wedstrijd tegen de degradant kandidaat uit de 1ste klasse.

De dames van Xtreme zijn ook kampioen geworden in de 1ste klasse en zullen HRC volgend jaar op het hoogste niveau, de ere klasse, vertegenwoordigen. Bravo ladies.

De foto’s zijn natuurlijk weer van Frank van Leeuwen/SportSnap en op de website www.Sportsnap.nl zijn nog meer mooie foto’s van deze geweldige wedstrijd te vinden. Overigens verscheen er ook een wedstrijdverslag op de website van Haagse Topsport.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement