Ton had het er druk mee

  -   HRC 1
HRC RC Eemland
Het wedstrijdverslag van de laatste thuiswedstrijd van HRC Heren 1 XV tegen RC Eemland (14/5/2022)

​Vrinden,


​Zaterdag 14 mei stond voor mij de gehele dag voor rugby.

‘s Morgens eerst naar Amsterdam om de finale van de HRC Cubs tegen ARC Cubs (12jr-14jr) te aanschouwen.​Bij ARC stond onze oudste kleinzoon opgesteld, dus van die finale kon ik niet wegblijven. In een spannende finale wist HRC ARC te verslaan met 12-0 en mocht dit team zich kampioen van Nederland noemen. Uiteraard tot grote teleurstelling van de tegenpartij.​ Het was een leuke en aantrekkelijke wedstrijd waarin HRC efficiënter met de kansen omging.​Daarna de finale van de Junioren (14jr-16jr) gekeken: wederom ARC, maar nu tegen The Dukes. Ondanks een 12-0 achterstand wist ARC een 13-12 winst te boeken met ontzettend attractief rugby van beide zijden, heel vermakelijk.​ Daarna speelden onze Colts (16jr-18jr) tegen de Utrechtse RC, welke HRC met 17-3 gewonnen heeft en ook zij zijn dus Nederlands kampioen.​ Alle teams gefeliciteerd met het resultaat!

Om 15u00 hop naar Den Haag. Op de club was het erg druk en zeer, zeer sfeervol. De sponsorcommissie had al onze sponsoren uitgenodigd om – onder het genot van een hapje en een drankje – de wedstrijd HRC vs RC Eemland te komen kijken. De opkomst was geweldig en HRC heeft zich die middag van haar beste kant gepresenteerd. Lof voor de commissie, want sponsoren zijn met de ambities van de HRC voor het komende seizoen onontbeerlijk.

Om 16u00 had de KO plaats en het werd een spannende, zinderende, flitsende wedstrijd, waarin het tempo hoog lag en waarin er briljante tries werden gedrukt. De inzet van beide teams was buitengewoon en beide partijen gingen vol voor de winst.​ Met nog 1 1/2 minuut te gaan was HRC leidend, maar een offside recht voor de palen was de doodsteek voor onze jongens: 21 – 23.

Hoewel we verdienden te winnen is dat helaas niet gelukt, maar nogmaals mannen: CHAPEAU! We hebben 3 niet geconverteerde tries en 2 penalties (21) gescoord tegen hullie 2geconverteerde tries en 3 penalties (23).

Volgende week gaan we naar DIOK de LAATSTE competitiewedstrijd van dit seizoen. Er zijn nog 4 teams die zich voor de finale van het landskampioenschap kunnen plaatsen: DIOK, Haarlem, ‘t Gooi en Castricum. We hebben het nog nooit zo spannend gehad. Kom op mannen doe jullie sportieve plicht; wij zijn er ALLEMAAL om jullie te ondersteunen in Leiden. Kick off 15u00.

Met Ovale groet en natte ogen,
Ton

De foto’s in de carousel boven dit artikel werden weer genereus aan HRC ter beschikking gesteld door Michel Finkelnberg, de rest van zijn prenten van deze pot is te bewonderen op de website SportSnap en natuurlijk heeft de wedstrijd ook de media weer gehaald: voor het verslag dat op de website van HaagseTopSport verscheen klik je hier.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement