Toeschouwers bij DeGiro Voorjaarscompetitie

  -   Nieuws

Beste rugbyvrienden en vriendinnen,

Vorige week zaterdag trapte onze selectie succesvol af in DeGiro Voorjaarscompetitie. Castricum werd vrij gemakkelijk aan de kant gezet met 45 – 5. Jullie hebben het wellicht allemaal via de livestream mogen meemaken. Het smaakte naar meer, bij mij in ieder geval wel.

Komende twee thuiswedstrijden worden we in de gelegenheid gesteld om onder strikte voorwaarden toeschouwers toe te laten bij de wedstrijden in DeGiro Voorjaarscompetitie. Graag verwijs ik naar bijgaand persbericht van Rugby Nederland. Betreft hier een onderdeel van de pilot “Testen voor Toegang”. HRC doet graag mee aan deze pilot.

Dat betekent dus dat er voor de wedstrijden tegen Haarlem (zaterdag 22 mei om 16.00 uur) en Eemland (zondag 30 mei om 14.00 uur) in beperkte mate toeschouwers kunnen komen. Om een en ander in goede banen te kunnen leiden, heeft het bestuur voor as. zaterdag besloten dat de spelers van de selectie in totaal 75 toeschouwers mogen uitnodigen. Haarlem mag 25 toeschouwers meenemen. Het uitnodigen van de toeschouwers gebeurt via een link van eventbrite, waarmee de genodigden zich kunnen aanmelden. Op basis van de ervaringen die we as zaterdag opdoen, bekijken we hoe we voor de volgende wedstrijd op 30 mei as de toeschouwers uitnodigen.

Mocht je graag naar de wedstrijd van as zaterdag willen komen kijken, dan adviseer ik je snel vriendjes te worden met iemand van de selectie (hint, hint). Let wel nog even goed op de voorwaarden: vooraf zelf laten testen (testenvoortoegang.org), mondkapje op en eigen klapstoeltje mee, alleen zitten langs de lijn en altijd 1,5m afstand houden. Het is wellicht nog niet optimaal, maar live een wedstrijd kijken onder het genot van een zelf meegenomen drankje (clubhuis en bar zijn nog dicht), smaakt denk ik nóg beter dan de livestream.

Houd u ook graag rekening met het feit dat onze selectie in de spreekwoordelijke bubbel zit. Derhalve is het terrein bij de parkeerplaats en het terras gereserveerd voor beide selecties en is het niet toegestaan om daar als toeschouwer te verblijven.

Namens het bestuur en onze staf van het 1e team,

Pieter Hoog

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement