Thuis onderuit

  -   Colts
Colts tekst
HRC Colts 1 vs Amstelveen Colts 1

De wedstrijd kon helaas niet winnend door onze Colts afgesloten worden. Een conversie kick punten verschil in het voordeel van de gasten. Maar om te beschrijven hoe het allemaal vandaag verliep is wel een uitdaging. 

Meerdere factoren lagen ten grondslag aan dit resultaat. De wedstrijd kwam gewoonweg onvoldoende op gang. Het oogde bij wat spelers vandaag wat mat. Door de komende Sinterklaas periode kan dat niet zijn geweest. Want met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zullen er in deze leeftijdscategorie geen gelovers meer zijn die van de 5 december spanning kortere nachtjes hebben. 

Hoe dan ook werd het eindresultaat gevoeld als onrechtvaardig. Zeker als in de laatste minuten van de wedstrijd uit een door uw scribent beoordeelde discutabele situatie nog net een laatste try wordt gescoord. En de conversie werd door de tegenstander netjes benut. 21-24 en klaar. 

Door de snijdende wind met wat koude hagel/regenbuitjes tussendoor konden de ogen bij de harde kern slechts een millimeter open. En een blik tussen de wimpers door gaf niet altijd duidelijkheid over wat er precies tussen de lijnen gebeurde.

Door deze geminimaliseerde blik leek het er desondanks (of dankzij) in fases op dat er een aantal bij liepen die er met de rem op speelde.  Het eerste gedeelte oogde zo langs het lijntje veel te tam en wat rommelig. Het tweede gedeelte liet in ieder geval bij meer spelers veerkracht, sportief gif en meer rugby zien. 

Zoekende naar een verklaring lijkt het erop dat het schuiven in de wedstrijd kalender niet in het voordeel van onze Colts is. Er zijn dit seizoen geen drie wedstrijden achter elkaar gespeeld en we hobbelen al naar eind november. Gecombineerd met een aantal blessures is daardoor de teamopbouw ook nog niet optimaal te noemen.  

Maar niet te lang getreurd want er komen nog zat kansen in deze tweede fase om het recht te zetten. Dan zijn de geblesseerde spelers er hoogstwaarschijnlijk ook weer bij. Zal het team meer vorm hebben gekregen. En zal het wedstrijdritme hopelijk ook hoger liggen. 

De komende wedstrijden zijn allemaal uit. Pas ergens rond medio januari 2024 zijn de Colts weer in het Haagsche theater te zien. Goed voor de rust voor het gras van het Haagsche hoofdveld maar slecht voor de portemonnee gezien de benzine prijzen. 

Maar om fris en fruitig te beginnen staat er een mooi potje tegen the Dukes volgende week zaterdag op de agenda. Tegen deze ploeg is eerder ook met een kick verschil (?of twee) verloren waar de Colts toen meer tries tegenover hadden gezet. Dus zeker geen onoverkomelijk verhaal. En dat geldt ook voor de tegenstander van vandaag. Want minder waren de Colts niet maar wel  ongelukkiger. 

Als iedereen in en rond het team ook gaat geloven dat het een heel mooi seizoen kan worden, dan kan er iets heel moois ontstaan. Het kampioenschap is zeker niet uit zicht, integendeel, we beginnen net. 

Winnaars gebruiken de ervaringen door harder te trainen, hebben verder ook geen excuses nodig en geven nooit op. We feliciteren de tegenstander Amstelveen ook gewoon met de overwinning en tot de volgende keer. 

Het woord is nu aan onze Colts om de sportieve ommekeer samen met de technische staf op te pakken. 

Uw immer optimistische edoch vandaag wat kritische rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement