Thuis gewonnen, uit verloren

  -   Colts
Colts 3
De wedstrijdverslagen van onze Colts (zaterdag 24 september)

Dit weekend zat uw meelevende subjectieve scribent opnieuw droog en in de zon op de tribune bij HRC. Twee HRC Colts teams (CO1 en CO3)  waren thuis “achter de duinen” actief. Het wedstrijdverslag van de MOTM van team 3 vindt u onderaan dit bericht en ook het bericht van de MOTM van het tweede is ingevoegd. De focus van deze rugby-ouder lag bij ons 1e Colts team. 

WOORDJE VOORAF
Nog even vooraf: het was best spannend afgelopen week. Met 15 blessure gevallen kostte het de technische staf heel wat hoofdbrekens om drie kwalitatief goede Colt teams op de been te brengen. De complimenten van het team management later afgelopen week aan alle Colts waren meer dan terecht, want er kwamen verder geen nieuwe afzeggingen bij zodat er deze zaterdag inderdaad drie Colts teams op het rugbyveld actief waren. 

COLTS 2
En hoewel ik mij richt op 1, en de MOTM van 3 hieronder zijn zegje doet, heeft de MOTM Lars Poot van HRC Colts 2 team ook een verslag ingeleverd. Het tweede speelde een uitwedstrijd in Deventer tegen het cluster team van Pickwick Players/Rams/Big Bulls Colts 1.  De wedstrijd werd jammer genoeg niet winnend voor HRC afgesloten, maar via de App werden er al snel berichten ontvangen dat er (wederom) als leeuwen werd gevochten en de eer werd gered met 1 gescoorde try. Enfin, Lars stond op het veld dus hij kan het het beste vertellen:

De wedstrijd tegen Pickwick ging goed, ook al verloren we. Goed omdat we ons voor 110% ingezet hebben, goed samen speelden en dat laatste ook ons belangrijkste doel van de wedstrijd was. Als je langs de lijn zou hebben gestaan was dat samenspel je vast opgevallen en zou je ook gezien hebben dat we het grootste deel van de wedstrijd op hun helft speelden. De try’s die ze scoorden, waren het gevolg van kleine foutjes van ons, waar ze snel op reageerden. Daar moeten we in de toekomst dus aan werken. overigens zijn er nog best wat dingen die we kunnen verbeteren.

COLTS 1
Over het eerste: er stonden opvallend veel geblesseerden Colts langs de lijn om in ieder geval moreel ondersteuning te bieden aan de nog wel fitte spelers. Zo hoort het; het was (en is) commitment naar het team/medespelers in optima forma. Ik hoop trouwens wel dat deze Colts-blessure-support -groep steeds kleiner wordt. Op de een of andere manier ziet het rugby-landschap er leuker uit met spelers zonder fysieke klachten, verbanden en/of gips om ledematen. 

Dan de wedstrijd, die een meer dan uitstekende ref van de dag kende. Wat mij betreft gewoon top gefloten. 

De gasten uit Breda hadden er vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk zin in. Aangevoerd door een luidruchtig groepje supporters uit Breda werd er tegen HRC ten strijde getrokken. En eerlijk is eerlijk, in het eerste deel van de wedstrijd werd daar door HRC te weinig tegenover gezet. Dat gaf de Bredase burger moed en na ongeveer een 20-tal minuten stond er 0 – 14 op het scorebord. Dat was even wennen voor onze Colts en de supportersschare (#driejaarongeslagen). Gelukkig konden er voor de rust nog twee tries en 1 conversie namens HRC worden gescoord, zodat op halftime een minder pijnlijke en naar het gevoel nog overbrugbare, 12 – 14 achterstand op het bord stond. 

Het tweede gedeelte van de wedstrijd gaf voor iedereen die HRC een warm hart toedraagt gelukkig een heel ander beeld. De score werd in het voordeel van onze Colts omgebogen en langzaam maar zeker uitgebouwd. Leuke en mooie acties gezien! BRC kreeg meer en meer door dat er ook deze keer niets te halen viel vandaag in Den Haag: eindstand 38 – 14. Een knappe prestatie omdat er zoveel vaste waardes gedwongen werkloos langs de lijn stonden. Tegelijkertijd geeft dit ook de weerbaarheid en breedte in de selectie van de totale groep van Colts aan. 

Op naar de komende doordeweekse trainingen en de wedstrijden aanstaande zaterdag met het derde dat uit speelt tegen CL URC/Pink Panthers CO2, het tweede wat thuis de regio-knaller speelt tegen RFC Gouda CO1 en het eerste die het uit tegen the Dukes CO1 in Den Bosch gaat opnemen.

COLTS 3
Op hetzelfde tijdstip dat onze rugby-ouder deze zaterdagmiddag langs veld 1 stond, werd op het thuis(kunstgras)veld de wedstrijd van het HRC Colts 3 gespeeld tegen het Zeeland Brabant CO2 combinatieteam. Deze wedstrijd werd wel winnend voor HRC afgesloten. De bezwete en rode hoofden na de wedstrijd lieten duidelijk zien dat er mooie resultaat werd bereikt met heel veel inzet. De MOTM doet graag verslag.

Hi, I’m Titouan Vaganay,
On Saturday 24th of September, HRC Colts 3 played ZeBra Colts 2. It was the first game of rugby for many of our players, HRC however started well with multiple tries in the first half. In the middle of the half, a player from ZeBra got injured and HRC decided to go down one player to play 14 vs 14 out of sportsmanship. That it did not prevent us from getting a comfortable lead of about 20 points at half time though. The game became more even in the beginning of the second half with no tries scored in the first part of it, but HRC found its form again by scoring three more tries in the last fifteen minutes, finishing the match with a big win of 56-17.

Uw inmiddels met lagere hartslag en bloeddruk thuis gekomen rugby ouder(e)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement