Thriller

  -   HRC 1
HRC 1 vs Haarlem 1

Een dag weer vol van activiteiten op de club. Het 2de (the Futures) speelde tegen Ascrum en was niet te stuiten. Een 55 – 7 overwinning en ze staan fier bovenaan de ranglijst. Well done boys, keep on going.

Tussen de twee wedstrijden door ook nog twee officiële momenten:
– de opening van een (spelers) bijeenkomst plek. Het oude hart van de club, de bar, is daartoe omgebouwd en het ziet er prachtig uit.
– de opening van de perstribune en dat ziet er ook spetterend uit.
Beide aanwinsten is een verrijking voor de club. Bravo organisators en uitvoerders.

Dan de wedstrijd van het eerste. Bloedstollend, uitputtend, verschrikkelijk spannend!!!! We kregen een wedstrijd te zien waarin beide tegenstanders elkaar tot het uiterste testen en waar HRC aan het langste eind trok.

Haarlem wist drie try’s te drukken, waarvan twee geconverteerd, tegenover een geconverteerde try van HRC 1; maar het team stelde daar maar liefst drie penalty’s en drie!! drop goals tegenover; resultaat 25 – 19.

HRC 1 nam middels een dropgoal van Davíed in de 2′ de leiding, waar Haarlem in de 4′ een niet geconverteerde en in de 6′ een geconverteerde try tegenover zette; 3 – 12.

HRC 1 krabbelde terug in de wedstrijd door penalty’s in de 14′, de 19′ en 21′; daarmee 12 – 12 op het scorebord toverend.

In de 28′ wist onze hooker Taffy na een scrummage de bal over de lijn te drukken en Davíed converteerde: 19 – 12 tevens de ruststand.

In de tweede helft wist Haarlem in de 48′ door hun derde en geconverteerde try de stand weer gelijk te trekken: 19 – 19.

Het spel golfde op en neer en HRC weigerde – ondanks verschillende kansen – zichzelf te belonen en ook Haarlem deed van zich spreken. Het kon alle kanten opgaan. Maar (halleluja) gelukkig had Davíed zijn veters goed geknoopt en plaatste hij in de 72′ en 79′ minuut twee dropgoals tussen de palen, daarmee de overwinning veiligstellend. 25 – 19.

Fantastisch staf en boys! Jullie hebben gevochten gelijk leeuwen!!!

Zaterdag 21 november is de volgende competitie wesdtrijd; UIT tegen ‘t Gooi.

FGoto’s als vanouds van MichelGFinkelnberg van SportSnap (en er zijn er nog meer te bewonderen op de website van SportSnap)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement