The Mighty Thirds

  -   HRC 3
HRC3 is klaar voor de competitiestart a.s. zondag

Zoals de trouwe lezers gewend zijn, is er regelmatig een bericht over HRC 3 – a.k.a. The Mighty Thirds – te lezen. Hoewel we zondag pas onze eerste wedstrijd spelen, betekent dit niet dat we hebben stilgezeten, althans sommigen van ons niet. 

Begin augustus zijn er door Matt Roper algemene pre-season trainingen gegeven en daar hebben ook een aantal heren van het Derde met goede moed aan mee gedaan, samen met wat spelers die ambities hebben richting het Tweede team. Dat huppelen en sprinten was allemaal leuk en aardig, maar twee weken voor de HRD ging op donderdag ons eigen programma van start. Er stond immers voor de HRD-zaterdag een wedstrijd tegen de Rotterdamse Studenten op het programma.

De wedstrijd was een mooi ijkpunt, we wisten waar we stonden en we kregen een spiegel voorgeschoteld, want er was nog wel wat werk aan de winkel.

De week daarna hadden we een klein toernooi geregeld tegen, wederom, de heren van de Rotterdamse studenten en de Leidsche Studenten van het LSRG. Ook hier bleken er genoeg leerpuntjes te zijn. Na die twee leuke en energieke wedstrijden was er overigens ook tijd voor gezelligheid; met een klein beetje bier en een top BBQ verzorgd door Food to Love was het een mooi einde van de dag.

Vorige week waren wij weer (als vanouds) op zondag present op de club, want we hadden een whiteboard sessie met een lichte training erbij. Doel was om ons game plan meer handen en voeten te geven. Met een lichte lunch erbij – wederom top verzorgd door Debby en Kenneth – hebben we op dat punt ook weer mooie stappen gemaakt. Hard nodig want de kern van het team is weliswaar intact gebleven, maar we hebben ook dit jaar weer veel nieuwe jongens mogen verwelkomen. We beginnen daardoor een klein beetje een Zuid-Afrikaanse enclave te worden, maar het mag zeker niet onvermeld blijven dat wij een aantal spelers vanuit de Colts verwelkomen die na hun jeugdrugby-tijd ook hun krachten willen meten met de Senioren! Supermooi en het past helemaal binnen de (grassroot-)filosofie van de club.

Komende zondag staat de eerste competitiewedstrijd tegen Virgiel op het programma, dus dan kunnen we de eerste balans van het seizoen opmaken. We hebben op de trainingen hard gewerkt en wij hebben er alle vertrouwen in dat we er weer een mooi seizoen van kunnen maken!

KO op zondag staat gepland om 13.00 uur op HRC. Supporters zijn uiteraard altijd welkom!

Strompelend over het veld!

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement