Terug van weggeweest: Ryan Berrevoets

-   HRC 1

Hoe ben je bij HRC terechtgekomen?

Eigenlijk via mijn vader, van kleins af aan was ik al op de club. Vanaf mijn vierde tot mijn tweeëntwintigste heb ik bij HRC in alle jeugdteams en het eerste gespeeld. Daarna vier jaar bij Waterland op een lager en niveau en de laatste twee jaar af en toe meedoen met Te Werve.

Waarom ben je destijds bij HRC weggegaan?

Ik kon het op een gegeven moment niet meer combineren met mijn eigen bedrijf (personal coaching) waar veel tijd in ging zitten. Dat werd lastig combineren met topsport. Nu ik bij de brandweer werk heb ik wel die tijd voor die combinatie.

Hoe is het om weer terug te zijn op HRC?

Vanwege de corona is het een raar moment om terug te zijn. Behalve de spelers van de selectie en anderen die ik nog kende, heb ik niet heel veel mensen van de club gezien, maar hopelijk gaat dat snel veranderen. Verder merk je echt dat de club zes keer groot is als toen ik wegging en het clubhuis ook.

Wat is het gevoel bij de selectie voor komend seizoen?

Iedereen heeft er zin in, er zijn een groot aantal oud-spelers teruggekomen natuurlijk en je hebt een selectie waar iedereen gewoon goed kan rugby’en. Je ziet wel dat er soms wat volwassenheid ontbreekt. Als ik naar mijzelf kijk toen ik begin twintig was en hoe ik daar nu sta. Je bent toch rustiger en minder emotioneel op het veld, waardoor je beter doordachte beslissingen kan nemen.

Daarop aansluitend, hoe zie jij jouw rol in dat proces?

Mijn voornaamste rol is er de spelers van de selectie helpen met kracht, fitness en conditietraining. Ze fit maken en zorgen dat ze ook fit blijven. Dus zij krijgen ook fitness schema’s mee om daarmee te helpen. Daarnaast wil ik ook een positieve invloed op het team uitoefenen, want al die gasten kunnen rugby’en en ik wil eraan bijdragen dat het er ook uitkomt.

Tot slot, je zei net al dat club hard was gegroeid, heb jij nog tips voor onze jeugdspelers die in het eerste willen spelen, of verder willen gaan?

Als je echt serieus bent over je rugby bij HRC en je hebt het talent én de drive, zou je ook moeten kijken om in het buitenland te gaan spelen. HRC is een club met goede contacten in het buitenland, waar je altijd op een hoger niveau kan spelen. Ook al is het maar voor een paar jaar, als je daarna terugkomt naar HRC, ben je altijd een betere speler dan toen je weg ging.

Ryan siert de cover van Men’s Health – juni 2020