Terug van weggeweest

  -   HRC 1
geel voor HRC
Het verslag van de uitwedstrijd van ons eerste tegen RC 't Gooi op 23 april, van de hand van club coryfee en erelid Ton van der Loos

De titel boven dit artikel geldt niet alleen voor een aantal spelers van HRC 1 die na blessures weer opgesteld konden worden, maar ook onze vaste verslaggever (club icoon en erelid) Ton van der Loos! Als van ouds hieronder van zijn hand het onderstaande wedstrijdverslag van de uitwedstrijd van ons eerste tegen RC ‘t Gooi 1 op 23 april jl.

Vrienden,

Ik was blij verrast toen ik de opstelling van H.R.C. zag. Jasey van Kampen na afwezigheid van 2 wedstrijden weer terug op fly half, Jordy Hop weer terug op de wing na afwezigheid van de eerste 3 wedstrijden van de play off’s, maar wat mij helemaal blij maakte was dat ook de namen van Amir Rademaker (afwezig 12 wedstrijden) én Siem Noorman (die het gehele seizoen tot nu toe geblesseerd is geweest) weer te lezen waren. Krachten die we zeer goed konden (en kunnen) gebruiken. Met enige hoop vertrok ik naar ‘t Gooi met toch in mijn achterhoofd dat we daar de laatste wedstrijd tegen hullie met 54 – 13 verloren (8 tries tegen 2).

Wat een ramp om ter plaatse te komen. Na Diemen een grote file van drie kwartier wegens weg renovatie en toen tot overmaat van ramp de juiste afslag gemist en zo kwam ik precies op k.o. time aan i.p.v. drie kwartier eerder!

“De Hâgh” werd vanaf het begin enorm door ‘t Gooi onderdruk gezet. Onze tegenstander scoorde in de 7de en 18de minuut uit een line out 12-0. Gezegd moet wel worden dat HRC heroïsch verdedigde en dat ze ondanks die golven van aanvallen de achterlijn gesloten hielden. Tot overmaat van ramp kreeg Jordi Hop 10 minuten sin-bin in de 29ste minuut wegens het naar voren slaan van de bal en toen hielden wij, de supporters, ons hart vast. Je wilt het niet geloven maar tot de 30ste minuut had “De Hâgh” nog GEEN aanval op de verdediging van ‘t Gooi ondernomen…. maar opeens kregen we balbezit en HRC werd bloed gevaarlijk. Na 9 minuten op de verdediging van ‘t Gooi gebeukt te hebben wist Duarte van Gijzelen de bal over de try lijn te werken na geweldig team werk. Rust 12-5.

In de tweede helft was ‘t Gooi geen schijntje meer van de eerste helft. De try op de valreep van de eerste helft had het moraal van de tegenstander zeer aangetast. Amir Rademaker en Siem Noorman maakten hun debuut na een zeer lange afwezigheid van beiden. HRC ging furieus uit de startblokken en zette ‘t Gooi onder zware druk en dat resulteerde kort na de hervatting (43ste minuut) in een try uit een scrummage door opnieuw Duarte van Gijzelen 12-12. A team effort!

Het spel golfde op en neer en gezegd moet worden dat HRC de boventoon voerde. Het was hart verwarmend om de jongens zo te zien strijden voor elke meter grond en het was loei spannend. In de 60ste minuut wist Lorenzo Groos een penalty te verzilveren en stond HRC met 12-15 voor!

Den Haag bleef de aanval zoeken en ‘t Gooi wist er geen raad mee. Uit een aanval van ‘t Gooi wist Siem Noorman de bal te bemachtigen en na een rush en rush en kick wist hij de bal tussen de palen te drukken (71ste minuut). Appeltje eitje voor Lorenzo en zo stonden we voor met 12-22. Wat een weelde en wat een plezier voor alles wat Den Haag was.

Nog 9 spannende minuten te gaan. ‘t Gooi zette alles op alles om het scorebord in beweging te krijgen maar H.R.C hield zich ferm en verdedigde met hand en tand. Het lukte ‘t Gooi toch nog in de allerlaatste minuut een try te scoren en de stand op te voeren naar 19-22 maar de overwinning van HRC was een feit. Chapeau boys; van ijzer!!!

A.s. zaterdag 30 april spelen we thuis tegen Hilversum. Ook dat belooft weer een spannende pot te worden dus zeer de moeite waard om onze jongens te komen aanmoedigen.

Met Ovale groet,
Ton.

P.S.: De sponsorcommissie organiseert op 14 mei een gezellige samenkomst (aanvang 14.45 uur) rond de laatste thuiswedstrijd tegen Eemland. Sponsoren en de leden van de “Club van 100” zijn voor deze samenkomst van harte uitgenodigd. Nog geen sponsor of lid van de Club van 100 of al wel aangesloten bij een van beiden maar nog niet aangemeld voor de 14e? Neem contact op/meld je aan (verplicht) bij: voorzitter van de Sponsor Commissie

P.P.S.: Vanzelfsprekend is er ook een verslag van minuut tot minuut beschikbaar op de website van Haagse Topsport, met dank aan een andere trouwe redacteur: Heinz Geurts.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement