Teleurstellend

  -   HRC 1
uitslag cas vs HRC 1
Het weer en het spel vielen tegen

Het weer was op zijn zachtst gezegd slecht, maar dat gold voor beide partijen. Mooi open rugby zal het niet worden vandaag.

HRC ging redelijk uit de startblokken en na 17 minuten veel druk op de verdediging van Cas uitgeoefend te hebben, was het Jordi Hop die de try-line van Cas wist te overschrijden 0 – 7.

In de 33ste minuut was het weer raak. De scheidsrechter kende HRC een penalty try toe 0 – 14; een mooie opsteker zo voor de rust en verdiend.

In de 37ste minuut wist Cas eindelijk voor het eerst van de wedstrijd de 25 van HRC te bereiken en gelijk uit deze aanval met de voorwaartsen de bal over de lijn te brengen 7 – 14. Rust.

De tweede helft speelde HRC tegen de wind en regenslagen in; bal kort in de voorwaartsen en 3kwarters houden en wederom Cas onder druk zetten; dat zou toch moeten lukken met zulke ervaren spelers!!!

Nou mooi niet. Cas wist wel hoe het moest, zij deden wat wij hadden moeten doen. Pick up and go, keer na keer.

HRC had totaal geen antwoord op dit spelletje en we werden langzaam maar zeker naar de slachtbank geleid.

We hielden “stand” tot de 72ste minuut en toen scoorde Cas hun 2de try naast de palen, de conversie ging naast 12 – 14. Wat een mazzel.

Met nog 8 minuten te gaan zouden we de stand toch wel kunnen consolideren? Helaas vanaf de k.o. ging het mis. De bal kwam net over de 10 meter lijn in het bezit van de tegenstander en Cas trok ten strijde. Metertje na metertje werd het landje veroveren met pick up and go’s en zo bereikte onze tegenstander wederom de try lijn welke zij in de 76ste minuut overschreden, 19 – 14.

Hevig teleurgesteld gauw naar de auto en hup naar huis. Wat een middag.

A.s zaterdag de 16de spelen we onze laatste wedstrijd van dit jaar. Breda UIT.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement