Teamspirit in de regen

  -   Junioren
junioren
Het wedstrijdverslag van Junioren 1 uit in Amstelveen

De tweede ronde, de eerste uitwedstrijd voor Junioren 1. Deze zaterdag ging HRC op bezoek bij de Amstelveense Rugby Club (ARC), een team waar al vaak legendarische wedstrijden tegen zijn gespeeld. In de gestaag vallende regen, met af en toe een opklaring, werd het een natte, soms glibberige pot, waarin HRC de meeste standvastigheid toonde.Al leek het daar in het begin niet op.

ARC kwam razendsnel uit de startblokken en verraste het Haagse team met een vroege try, die ook nog eens werd geconverteerd. Binnen twee minuten een achterstand van 7-0, dat was een aardige wake-upcall voor onze boys.

En wakker werden ze. De eerste helft speelde zich grotendeels af in het 22 meter gebied, met HRC in de aanval richting de eigen try-lijn. Maar loon naar werken kregen onze Junioren nog niet. ARC hield verdedigend goed stand en wist af en toe ook aanvallend een gaatje te vinden, voor ze zich vastliepen in de Haagse verdediging. 

Zo stond er bij rust nog steeds die 7-0 achterstand op het scorebord. Na de break richtte HRC zich echter op en speelde net iets scherper en completer. Gaandeweg kregen ze niet alleen meer grip op die glibberige bal, maar ook op de wedstrijd. Gesteund door een solide verdediging, die de Amstelveense uitbraken in de kiem wist te smoren, kon het team dit keer wel doordrukken in de aanval. Met drie try’s en twee conversies liepen de Haagse rugbyers uit naar 7 – 19. 

Een mooie uitslag, resultaat van hard werken. En dat de geblesseerde spelers net zo doorweekt langs de lijn hun maatjes stonden aan te moedigen, zegt alles over de teamspirit binnen dit team.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement