Sweep it!

  -   Nieuws
schoonmaken
Dit artikel zou eigenlijk overbodig moeten zijn!

Sweeping the Shed”, a tradition that says that no individual is bigger than the team and its ancestors. Everyone is responsible for the smallest details – including cleaning out the locker room after training or a match. “Sweeping the shed” is your job, no matter who you are.

Geen onbekende tekst en toch verbaast het dat de kleedkamers elke week weer een puinhoop zijn. 

Juist de normen en waarden van het rugby, zijn reden dat velen van ons voor rugby kozen en we vertellen elkaar en anderen maar wat graag hoe onze sport – met zijn bijzondere cultuur – zich onderscheidt van andere sporten. En wij als HRC, toonaangevende club, moeten dan toch het juiste voorbeeld geven….

Dat betekent dat we van al onze spelers (jong en oud) verwachten dat ze de kleedkamers, het clubhuis en het terrein netjes achterlaten. En van de Teammanagers dat zij dit als opdracht meegeven en het ook controleren. 

Spreek elkaar daar op aan. Als jij als Teammanager een kleedkamer aantreft die je voorganger niet netjes heeft achter gelaten, spreek hem of haar aan, zorg er voor dat je je eigen kleedkamer (uit en thuis) beter achterlaat dan je hem vond en controleer ook de kleedkamer van je tegenstander als je thuis speelt en ruim die op als zij dat zelf niet deden.

Voor de duidelijkheid onze Clubmanager Robert is niet verantwoordelijk voor het schoonmaken van de kleedkamers en ook ons schoonmaak partner doet dit niet. Deze taak ligt bij ons. Er is voldoende materiaal aanwezig (bezem, trekker en stoffer & blik per kleedkamer).

Tenslotte, ook dat sleutels van de kleedkamers worden met regelmaat (onbeheerd) achtergelaten of helemaal niet teruggebracht worden. Ook dit is de verantwoordelijkheid van spelers en hun teammanager.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement