-   Dames
Verslag van de gespeelde wedstrijden op zondag 28 oktober (foto's Bianca May)

Nou en een super zondag is het geworden!

Het 1ste moest aantreden tegen de Delftsche Studenten Rugby-C  en wie had niet de resultaten van het vorig seizoen van onze jongens tegen deze studenten plaag  in het hoofd? Ik wil u er nog wel even aan herinneren: de 1ste wedstrijd winnen we met onze hakken over de sloot: 24 – 12. De 2de wedstrijd krijgen we een pak op de broek: 10 – 21 en de 3de spelen we met héél véél mazzel gelijk 28 – 28.

Het is dus niet verbazingwekkend dat je toch met een twijfelachtig gevoel naar de wedstrijd uitkijkt. Echter kijk je naar de bijzondere mooie uitslagen van de drie voorafgaande wedstrijden dan heb je al het vertrouwen in een goed resultaat en dat laatste werd het. 60 – 27.

Het pack van H.R.C was zeer dominant in de setscrums en met deze dominantie wisten de spelers een paar mooie trys te scoren. Maar ook de drie kwarten lieten zich gelden en wisten de Delftenaren menig maal te verschalken.

H.R.C. scoorde de 1ste try na tien minuten spelen maar kreeg na de hervatting van Delft gelijk lik op stuk 7 – 5. Vervolgens wist H.R.C. weer te scoren 12 – 5 maar ook deze score werd door onze gasten met een try beantwoord, 12 – 10. Holy moly het zal toch niet weer……………

Gelukkig niet. De H.R.C. bouwde hierna een geleidelijk uitlopende score op  die uiteindelijk stopte bij 60 punten. Toch moet gezegd worden dat die dekselse studenten niet van opgeven wisten want uiteindelijk wisten ook zij maar liefst 5 trys te scoren. Toch “ff” achter de oren krabbelen jongens.

Het eerste staat nu op een gedeelde 6de plaats welke recht geeft om met de bovenste 6 om het nationaal kampioenschap te spelen. Natuurlijk moeten we ons niet rijk rekenen voor dat de beer geschoten is maar er is toch een mogelijkheid. Met de andere kandidaten moeten we onze degens nog kruisen te beginnen a.s. zaterdag; een topper! Houd de middag vrij.

HRC 2

Het 2de is aan een fantastische opmars begonnen en staat nu 2de in hun poule, 2 punten onder de Pink Panters, de leider. Het is mooi om waartenemen dat het 1ste en 2de team één selectie is en dat deze selectie saamhorigheid uitstraalt. Mocht het 2de het kampioenschap behalen dan hebben we net als vroeger weer teams in de twee opeenvolgende hoogste klasse. Dat zou een fantastisch resultaat zijn. We wachten af!

De Big Bulls uit Almelo werden met maar liefst met een 85 – 0 nederlaag naar huis gestuurd. De Big Bulls deden hun naam eer aan: de spelers waren Big maar vooral (te) zwaar.

HRC 3

Het 3de wist het niet bol te werken tegen Den Helder R.C. 12 – 33. Een ietwat geflatteerde zege voor Den Helder maar gezegd moet worden dat zij beter waren en onze jongens te veel kansen nodig hadden om te scoren.

Ladies Xtreme

Bij de dames was het hoogtepunt van deze zondag de uitreiking van de clubbadge aan Tineke Koning; haar aangeboden door de club voor haar jarenlange verdiensten aan onze vereniging o.a. team manager van onze dames.

Na vorig jaar kampioen te zijn geworden in de tweede klasse, bengelen de dames onderaan in hun poule met slechts 1 punt. Dames, hard trainen, nog harder tacklen en die energie in je spel leggen! Succes.

Met ovale groet,

Ton