Sport for Peace

  -   Nieuws
sport for peace
Giro 555

Beste HRC-ers,

sinds vorige week is de wereld veranderd. De oorlog in Oekraïne houdt iedereen bezig en vraagt om actie. De verschikkelijke beelden van de verwoesting, verlatenheid en totale reddeloosheid staan bij iedereen op het netvlies. Maar we kunnen meer dan hulpeloos toekijken.

Montse van Xtreme pakte de handschoen vorige week al meteen op en daarbij willen we als HRC – met de andere Haagsche sportverenigingen – oproepen tot vrede en iedereen vragen om ook bij te dragen aan Giro 555.

Sport verbroedert en sport kan aan jong en oud laten zien hoe je met elkaar omgaat en daarbij willen we – naast een gebaar – natuurlijk de mensen in Oekraïne concreet helpen. Hoe gaan we dit doen?

  • HRC werkt er heel hard aan om het witte actie-spandoek met de tekst “SPORT for PEACE giro 555” z.s.m. ook bij ons op de club te krijgen.
  • Zodra dat er is wordt de thuisteams verzocht om dit spandoek samen met de tegenstander vóór de wedstrijd omhoog houden.
  • Foto’s en filmpjes van deze actie worden vervolgens gedeeld op Social Media met hashtag #sportforpeace en @haagscherugbyclub te taggen op Facebook/Instagram.
  • En donaties op giro 555 zijn natuurlijk meer dan welkom!

Ook nog goed om te weten, dit – door HRC van harte ondersteunde – vredesinitiatief is een actie van de sportwereld, gestart door de stichting Pitztop, Hockeyvereniging HDM, de supportersverenigingen van ADO Den Haag en de Gemeente Den Haag.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement