Haagsce Rugby Club - Amir Rademakers

HRC-er sinds: 2012
Betrokkenheid HRC: Zoon Ravi speelt bij de Mini’s
Sponsor sinds: 2012

Heb je zelf ook gespeeld?

Nee, ik heb ooit een eerste training gehad. Dat was echter geen succes, want na een half uur werd ik van het veld gehaald met een gebroken enkel. De focus lag daardoor destijds meer op hockey en tennis, maar door mijn zoon heb ik rugby opnieuw ontdekt en is het mijn favoriete sport geworden.

Hoe ben je bij HRC terecht gekomen?

Dat is via m’n zoon Ravi gegaan. Toen hij een jaar of vier was mocht hij kiezen welke sport hij wilde uitproberen. Hij koos voor een proeftraining bij rugby en een proeftraining voetbal, maar na de 1e rugbytraining was hij direct verkocht en we zijn nooit meer naar voetbal gaan kijken. Ravi stroomde in bij de Guppen en inmiddels is hij elf jaar oud speelt hij winger bij de Mini’s.

Inmiddels loop ik ongeveer zeven jaar op de club rond en ben ik altijd betrokken geweest als teamouder en nu ook als teammanager van de Mini’s. Het is een leuke en grote groep die vanaf de Guppen nu naar de Mini’s zijn doorgestroomd die door de jaren heen verschillende trips en toernooien meegemaakt. Zo hebben we onder andere Engeland, Spanje en België bezocht.

Afgelopen vrijdag (17 mei) vertrokken we met 82 Mini’s en 16 trainers naar Ameland. Voor mij zijn dat bijzondere momenten, want op zo’n trip gaan nagenoeg alle Mini’s mee. Het is een behoorlijk organisatie maar het is een weekend vol lol spanning en sport.

Het rugbyvirus heeft je zo te horen goed te pakken.

Absoluut. De sport is bijzonder en HRC is een mooie club. De groei die de club laatste jaren in de club meemaakt is echt iets om trots op te zijn. Niet alleen qua aantal spelers, maar ook het nieuwe clubhuis, daarmee zetten we in mijn ogen wel de toon als club binnen rugby Nederland. Ik ben vrijwel iedere training van Ravi op de club om naar hem te kijken, maar ook voor de teammanager-zaken. Wanneer het clubhuis straks klaar is, is het ook mijn intentie om te gaan sporten tijdens de training van Ravi. Na de training kunnen we dan ook direct wat eten op de club: ideaal.

Dan toch ook nog even over het zakelijke deel van deze rubriek. Je zit in de makelaardij?

Klopt. In 2012 heb ik m’n eigen bedrijf opgezet in de makelaardij. Toen lag de focus voornamelijk op de verhuur aan expats. Na een fusie in 2016 is BRIX ontstaan en bieden we een breder aanbod aan. Zo kun je bij ons naast verhuur bij ons ook terecht voor aan-, verkoop van huizen. We hebben twee vestigingen, een in Voorburg en een tweede in Leidschenveen. Ook binnen het bedrijf is HRC een belangrijk onderdeel, want Daniel Bouwens (speler selectie 1e/2e) is bij ons werkzaam. Hij is ooit via een connectie bij HRC bij ons terecht gekomen voor een stage tijdens z’n studie en enkele jaren later is hij echt bij ons in dienst gekomen.

Contact BRIX

Telefoonnummer: 070-3222269

Zelf interesse om in de spotlights te staan? Neem contact op met de sponsorcommissie.