Sponsor in the Spotlight: O’Casey’s

  -   Nieuws
O'Casey's Irish Pub
Onze sponsor O'Casey's: 's werelds aller beste Ierse Pub!

John Gulay van O'Casey's

Tijdens zijn opleiding tot operatie assistent in het Westeinde groeide het besef dat de OK niet echt zijn plek zou worden. Zijn Ierse opleidings- en huisgenoten zagen het al voor zich “jij moet de horeca in” en raadde hem een horeca opleiding in Dublin aan. Eenmaal terug in Nederland werkte hij bij O’Casey’s: de Ierse pub waarvan hij inmiddels al weer 12 jaar eigenaar is. Dat is in een notendop het verhaal van John Gulay, van de OK naar de OC.

Wanneer je met zo’n horeca dier praat – de passie voor zijn pub straalt van zijn gezicht – kan je er natuurlijk niet omheen: die pandemie, hoe gaat het?

John is daar heel open en eerlijk over. Het heeft hem 3 dingen gebracht: rust, een nieuwe pub en schulden. Vanaf het moment dat hij O’Casey’s overnam is het een rollercoaster geweest, er moest altijd van alles, het zat ook zeker niet mee en tijd om even na te denken was er niet, gewoon gaan! Even wat meer rust was op zich een zegen. Nou ja, rust….In de 10 maanden dat de tent gedwongen dicht zat heeft hij natuurlijk wel (bijna) alles dat hij al jaren gedaan wilde hebben of bedacht had uitgevoerd. Je ziet het niet, maar in feite staat er een nieuwe zaak. Alles is spik en span. De bars boven en beneden zijn verbouwd, het terras achter is overkapt, de administratie is beter geordend dan ooit, met het personeel is veel besproken en getraind zodat gasten zich nog meer welkom en thuis voelen en – O’Casey’s is tenslotte een sports pub – alle kabels zijn gecheckt en er hangen (nog meer) tv’s. Zelfs in de tuin hoef je geen minuut van je favoriete wedstrijd te missen. En dan punt 3, als ondernemer niet bij de pakken neer gaan zitten, wel investeren, maar geen inkomsten binnen krijgen heeft natuurlijk een prijs…. Qua schuldenlast is John een serieus aantal jaren terug in de tijd gezakt. Maar ondanks het feit dat dat natuurlijk zorgen baart en dat de tent – eerst nog op alleen het terras in de tuin – natuurlijk nog niet optimaal draait, is John een gelukkig mens en hebben ze er zo’n zin in. Er is licht aan het einde van de tunnel, het vaste team is er nog steeds en het geluk op de gezichten van zijn klanten die weer een pint mogen drinken op het terras, is onbetaalbaar.

Maar terug naar de sport op al die mooie schermen. Op normale dagen is het altijd al gezellig druk in O’Casey’s, maar bij belangrijke wedstrijden en op St Patrick’s Day is het er een onvoorstelbaar, fantastisch gekkenhuis. En een belangrijke wedstrijd is daarbij de voor jou als bezoeker belangrijke wedstrijd. De pub past zich aan aan jou wensen; het WK rugby in Japan? O’Casey’s gaat om 6 uur ‘s ochtends open voor de game en als je iets bijzonders wil zien zoals bijvoorbeeld Gaelic football (al is dat in een Ierse pub misschien minder buitenissig), dan kan je dat vragen en zetten ze het voor je op.

John zelf is overigens niet zo’n talent in sport en wat kijken betreft was hij primair voetbalgericht. Daar heeft de zaak wel wat verandering in gebracht want hij nam met de zaak ook het sponsoren van HRC over en rugby is bij de clientèle wel “een dingetje”. Hoe groot en hoe belangrijk precies realiseerde hij zich pas in het low season van 2011. Alle competities lagen wel zo’n beetje stil en hij liet zich tegen stamgast Michiel Snijders ontvallen dat dat in een sports pub toch wel een beetje een gemis was. Bij Snijders begonnen de ogen te glimmen. “De Lions Tour gaat beginnen!”. Omdat alles beter leek dan niets ging John overstag (als voetbal fan begreep hij nog niet de impact van de Lions), “prima jij je Lions, we zien wel wie er komt”….om vervolgens alle verloven in te trekken en zich met het volledige team het snot voor de ogen te werken want de zaak stond elke Lions wedstrijd ram vol!

Naast alle sportwedstrijden die je kan wensen, staan er 21 bieren op tap. Grolsch en Guinness zijn de hardlopers maar het lokaal gebrouwen Kompaan en veel Ierse bieren vind je er ook (minus 2 UK brands due to Brexit). En wiskey, vanzelfsprekend is er een keur aan Ierse wiskey te krijgen. Op de menukaart vind je borrelhappen, heerlijk pub-Food en natuurlijk stew en fish and chips.

Alles bijelkaar een schitterende zaak. En dat is niet alleen onze mening. Nadat O’Casey’s in 2017 werd uitgeroepen tot “best Irish community pub in the world” en zich in 2018 “Europe’s best sports experiance pub” mocht noemen werd de zaak in 2019 tot “best Irish pub in the world” gekroond. En dan hebben we het niet over een of andere Mickey Mouse competitie! Er doen 16000 pubs mee, er is een vak- en een publieksjury, ze komen langs, je moet pitchen en O’Casey’s liet zelfs pubs in Dublin achter zich! En de titel is in 2021 nog steeds in Den Haag!

Met al dat sport-, drank- en prijzen-geweld mag je overigens niet vergeten dat je bij O’Casey’s vooral thuis komt, thuis met je hele familie, want met een ommuurde tuin en een paar – iets schuwe – leprechauns  (echte Ierse elf-kabouters) die volgens de O’Casey’s legende in het pand wonen, is het voor je kids ook een feest om mee te gaan.

Dus zie ik je snel daar?! (Voor de zekerheid: Noordeinde 140 en op dit moment nog open van 12 tot 22 uur, totdat Rutte anders beslist).

O'Casey's outside by night
Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement