Sponsor in the spotlight: Marius

  -   Nieuws
Renno van sponsor marius
Onze sponsor Marius waar je als gast wordt verwelkomd en wijn-kopen een feest is!

Als ik dinsdag aan het eind van de middag nog even het adres op het visitekaartje check (we besloten af te spreken in de winkel aan de Van Hogendropstraat 16C in Wassenaar, maar dat had net zo goed de Piet Heinstraat 93 in Den Haag kunnen zijn, wat daar hebben ze ook een vestiging) lees ik de naam van de zaak “Marius” en, daaronder, in sierlijke letters “Jouw Wijnvriend!”. Nu sprak ik Renno op de sponsorborrel en hij was inderdaad heel innemend, maar mijn wijnvriend? Daar kon ik me nog even niets bij voorstellen.

Dat veranderde meteen toen ik de drempel van de Wassenaarse vestiging over was. In één oogopslag is te zien dat die geen gewone slijterij, maar een wijnspeciaalzaak is. Maar dan wel een extreem toegankelijke; drempelvrees hoef je niet te hebben.

Voor zover het uitnodigende interieur en het schitterende assortiment je niet als vanzelf naar binnen lokken, zorgt Renno er hoogstpersoonlijk wel voor dat je je onmiddellijk op je gemak voelt. Voor ik het weet zit ik aan de grote houten tafel tussen de flessen en wijnboeken, heeft hij een heerlijk glas sprankelende Cava voor me ingeschonken en zijn we druk in gesprek; over wijn natuurlijk!

De kasten en dozen leren dat de focus op Europa ligt. Dat komt deels doordat ze onderdeel zijn van inkooporganisatie Les Généreux en alles in eigen hand houden. En waarom moeilijk van ver weg halen terwijl er “om de hoek” geweldige kwaliteitswijnen te krijgen zijn. Het dichtbij halen wordt nog extra onderstreept als mijn oog op een paar mooie flessen gin van Nederlandse bodem valt. (Ze hebben ook een klein maar mooi assortiment “hard liquor”). Toch kunnen ook liefhebbers van wijnen uit de nieuwe wereld hun hart ophalen met het mooie assortiment uit o.a. Zuid-Afrika en een koelvitrine met een opvallend ruime sortering Sake.

Nog even terug naar dat zelf importeren: dat is een van de redenen dat ook horecaondernemers hier hun inkopen doen, want het assortiment is enorm, maar bepaald niet doorsnee of op iedere straathoek te vinden.

Een andere reden waarom de horeca veel over de vloer komt is de schat aan kennis die alle medewerkers van Marius bezitten. Ze zijn gekwalificeerd om SDEN-wijncursussen tot en met niveau 3 te geven (dus mocht je nog geen invulling hebben gevonden voor een stuk of wat (winter)avonden….) en geven met zorg en plezier de meest geweldige wijn-spijs adviezen, waarbij ze goed rekening houden met de opbouw van een (meer gangen) menu. Ook voor kelderadviezen en het maken en bespreken van een kelderplan ben je aan het goede adres. Wat bovendien opvalt – tussen ons gesprek door krijg ik de kans om te zien hoe de “gewone” klant onthaald wordt – is dat niemand de deur uit gaat zonder een schenkadvies (“denk je er aan dat je hem licht gekoeld schenkt”).

Naar klanten (en dat zijn er op een gewone dinsdagmiddag verrassend wat) en naar mij is Renno geen verkoper, maar een gastheer die met aandacht naar je luistert, je met passie verhalen vertelt en je van advies dient. Iemand die echt een band op bouwt met zijn clientèle.

Voor de goede orde: zoveel kennis en een keur aan uitmuntende wijnen betekent niet dat je leegloopt op een enkele fles. Natuurlijk kunnen serieuze verzamelaars hier oplegwijn kopen voor bedragen waar minder grote kenners wellicht voor terugdeinzen, maar vanaf een euro of 6 ga je al met een mooie fles naar buiten (en laat je de supermarkt voortaan links liggen).

Natuurlijk vroeg ik Renno ook nog even naar de fles waarvoor je hem wakker mag maken. Dat is een glas Pascal Agrapart Champagne en dan liefst de droge Minéral. En zijn geheime tip zijn de wijnen die ze importeren uit Galicië in Spanje, de wat onbekende Godello druif, ziltig, floraal met frisse citrus- en perzikgeuren: ideaal voor een nazomerse BBQ.

Wat ook leuk is om te weten – zeker nu “welcome-back-to-the-office-cadeautjes” in zwang raken en de decembermaand langzamerhand zijn opwachting maakt – is dat je bij Marius ook prima terecht kan voor cadeaupakketten en relatiegeschenken. Even een belletje of een mail en ze gaan voor je aan de slag.

Rugbyers vragen dan natuurlijk naar Renno of Duncan want dat bord langs het veld komt voort uit hun band met- en liefde voor de sport en voor HRC.

Inmiddels is mijn glas leeg, ben ik een boel (wijn)kennis en verhalen rijker en is het tijd om wat mooie flessen in te laden en de thuisreis richting Den Haag te aanvaarden. Wat een feestje was dit! Als ik jou was zou ik ook heel snel langs gaan bij Renno (of iemand anders bij Marius). En zou je nu even geen tijd zou hebben voor zo’n heerlijk uitje, de website is ook echt een aanrader: super informatief, met lekkere recepten en prettig doorzoekbaar. Ook op dat vlak onderscheidt deze zaak zich!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement