Sponsor in the spotlight: B&B Healthcare

Sponsor in the Spotlights: B&B Health Care

Een schitterend nieuw clubhuis mét een gym én een fysiotherapeut én korting voor HRC-leden (zie dit artikel). Super mooi en professioneel, maar hoe is het zo gekomen en hoe zit het eigenlijk? We hebben Wouter van Beek van B&B Healthcare om uitleg gevraagd.

Ik ben zelf oud-rugbyer en van begin af aan als sport fysiotherapeut betrokken bij de Rugby Academie. Ook het eerste team van HRC begeleiden we inmiddels al een jaar of 8. Toen HRC ging verbouwen vielen de stukjes mooi op hun plek. We hadden al 8 locaties in Den Haag, maar waren nog op zoek naar een goede locatie in Scheveningen/Benoordenhout. Dat, de al bestaande verbindingen met HRC, de ruimte en het feit dat we rugby een warm hart toe dragen en het leuk vinden om de club te ondersteunen bij  het steeds professioneler en maar breder en groter worden van de sport, maakte dat dit echt een gouden kans was.

En hoe het zit, nou heel eenvoudig eigenlijk. Wij bieden fysiotherapie, sportfysiotherapie en manuel therapie aan. Om met die laatste te beginnen; manuele therapie ligt dicht tegen fysiotherapie aan, maar richt zich in het bijzonder op problemen rond de rug en wervelkolom. Het eerste – de fysiotherapie – is heel breed denk aan revalidatie na operaties, ondersteuning en verplichting bij chronische klachten tot het aanpakken van gerelateerde blessures. Met die blessures sla ik meteen een bruggetje naar onze sport fysiotherapie. We zijn echt sport minded en weten waar we het over hebben. Dat is ook echt belangrijk want een sport fysiotherapeut moet sport specifieke bewegingen en belasting kunnen doorgronden. Naast Rugby ondersteunen we handballers, voetballers (de dames selectie van ADO) zwemmers en judoërs die op hoog niveau acteren en zijn we verbonden aan een aantal RTC’s. Wat ook nog wel leuk is om te vermelden dat we (vooralsnog wel op een andere locatie) een speciale kinderfysio hebben, voor het hele kleintjes.

O, ook niet onbelangrijk; we verwelkomen en ondersteunen – ook op onze vestiging in het clubhuis van HRC – iedereen. Je hoeft dus geen lid te zijn van HRC om in onze gym te komen trainen of een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten en als je aanvullend verzekerd ben hoef je ook geen verwijsbrief van je huisarts te hebben, dan wordt fysiotherapie in de regel gewoon vergoed. Gemakkelijker kan het bijna niet, dus als je klachten heb of lekker wil trainen onder toezicht van mensen die weten waar ze het over hebben, loop vooral binnen! We zien en helpen je graag.