Sponsor in the Spotlight: B&B Healthcare

  -   HRC 1
Dankbaar voor en trots op onze sponsoren!

Vandaag in Sponsor in the Spotlight een sponsor die letterlijk en figuurlijk nauw verbonden is aan HRC. De relatie tussen B&B Healthcare en HRC gaat al terug naar de tijd dat oprichter Wouter van Beek in de jeugd van HRC speelde en sinds de opening van het vernieuwde clubhuis heeft B&B ook een locatie in ons nieuwe clubhuis. We spreken met Kim de Waard over B&B en ook over haar eigen relatie met HRC.

De relatie tussen B&B en HRC is redelijk bij onze leden bekend, maar kun jij misschien nog iets vertellen over de begintijd van B&B?

Ik werk nu ruim 5 jaar bij B&B en afgelopen maart hebben we als B&B ons 10 jarig bestaan gevierd.

Toen ik begon bij B&B waren er 5 locaties en een paar sportverenigingen, waaronder HRC, die we begeleiden. Tegenwoordig hebben we 10 locaties, staan we op het punt om de 11e te openen en begeleiden we meer dan 20 sportverenigingen.

Na de lange samenwerking in het begeleiden van de selectie is er sinds 2 jaar ook een locatie van B&B Healthcare op HRC. Bij de inrichting van de gym hebben we bewust gekozen voor een opzet zonder ‘vaste’ apparaten en met veel ruimte voor losse oefeningen met gewichten zodat er functioneel getraind kan worden.

Volgens mij zijn jullie meer dan alleen een fysio op onze club toch? Ik zie ook regelmatig klasjes buiten bootcampen en zich in het zweet werken. Kan iedereen zich daarvoor aanmelden?

Ja dat kan zeker! Iedereen kan lid worden van de gym op HRC en dan zowel deel nemen aan groepslessen, maar ook individueel trainen. Door alle covid regels is het allemaal beperkt geweest, maar mijn collega Frank is al druk met plannen voor als alles straks weer open is

Dus wanneer de gym weer open is, dan kunnen ouders ook gaan fitnessen op HRC wanneer hun eigen kind op het veld staat?

Ja, dat kan zeker!

Niet alleen Wouter van Beek heeft een relatie met HRC, maar Dennis Puttkammer (captain HRC 2) is ook via B&B met de rugbysport in aanraking gekomen. Maar bent ook al jaren een onderdeel van de staff van de selectie. Kun je daar iets meer over vertellen?

Ik ben nu ongeveer 4 jaar betrokken bij de selectie, nadat ik stopte als fysio bij Holiday on Ice ben ik door Wouter benaderd met de vraag of ik het leuk zou vinden om de selectie te begeleiden waarop ik eigenlijk gelijk JA zei. Vanuit mijn achtergrond als sportfysiotherapeut is het begeleiden van (top) sporters het leukste om te doen en zeker bij rugby heb je als fysio een hoop te doen.

In een normale week ben ik op dinsdag en donderdag bij de trainingen aanwezig om blessures te beoordelen, te bepalen of mensen wel of niet fit zijn om een wedstrijd te spelen en ben ik met de spelers en de trainers bezig om te spelers fit te krijgen en te houden voor de wedstrijden. Op zaterdag hebben we de wedstrijd en bestaat het werk vooral uit tapen vooraf en tijdens de wedstrijd paraat staan om op elk moment het veld in te rennen. Wat in het begin zeker wennen was omdat je al tijdens het spel het veld in mag en niet zoals bij andere sporten moet wachten tot het spel stil ligt.

De combinatie van behandelingen in de kamer en op het veld en in de gym maakt het afwisselend en leuk. En doordat ik een hele praktijk met kennis achter me heb staan kunnen we mensen makkelijk verwijzen zodat ze de juiste behandeling krijgen.

Je speelt zelf hockey, maar heb je ooit gedacht om aan te sluiten bij de meiden van Xtreme?

Ik heb wel met de gedachte gespeeld en misschien als ik eerder was geweest had ik het gedaan. De angst om alleen zelf op de behandelbank terecht te komen was te groot om de stap door te zetten. Plus, ik vind het hockeyen ook nog erg leuk, en hoewel niet iedereen op de rugby het met me eens is, een stuk minder gevaarlijk..

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement