Sponsor in de spotlight: Banning

  -   Nieuws
logo Banning
Onze sponsor Banning advocaten: eigenlijk is advocatuur net rugby!
Henk Brat

Onze sponsor Banning Advocaten – gevestigd in Den Bosch en Amsterdam – is een kantoor dat al meer dan 50 jaar staat voor een heldere aanpak, op maat gesneden oplossingen, persoonlijke betrokkenheid en een zakelijk pragmatische aanpak. Van familierecht tot en met internationale contracten. Voor multinationals tot en met particulieren. Mijn gesprekspartner is advocaat ondernemingsrecht, een van de 45 specialisten van en partner bij Banning. Hij heeft zich vooral toegelegd op (aandeelhouders) ruzies en fusies. Hij is ook de (oudere) tweeling broer van Hein. Hij is Henk Brat. 

Na zo’n  korte intro verwacht je misschien dat (ook) Henk wat serieus hak- en breekwerk niet schuwt en dat hij dus – net als zijn broer – gespeeld heeft? Dat blijkt echter niet het geval. De gebroeders Brat waren in hun jonge jaren van de vechtsport en het voetbal en waar Hein in zijn studententijd het rugby ontdekte, koos Henk in Amsterdam voor Kickboksen en boksen (al was hij ongetwijfeld een prima ¾ geweest). 

Dat neemt overigens niet weg dat hij regelmatig kwam kijken bij de wedstrijden van zijn broer en zo weldegelijk oprecht de liefde voor het rugby heeft opgevat. “Het respect en het feit dat er altijd voorwaartse actie moet zijn – het balletje achterin rondspelen is er niet bij – vind ik geweldig mooi om te zien”. 

Als we doorpraten blijkt dat Henk deze twee facetten niet voor niets noemt. Want hoewel hij een geducht onderhandelaar is die voor zijn klanten door het vuur gaat, realiseert hij zich maar al te goed dat respect voor de andere partij en voor de onderneming belangrijk is. “Natuurlijk wil je winnen, maar je mag nooit vergeten dat er zonder tegenstander geen wedstrijd is, en – in mijn vak -geen brood op de plank”. Dat zelfde geldt voor die voorwaartse actie waar hij op aansloeg. Hij is er echt op uit om wat te bereiken voor zijn klanten, dat betekent wat Henk betreft heel goed kijken naar wat de klant meemaakt, om deze vervolgens van het probleem af te helpen. Dus eerst veel praten, dan een duidelijke strategie opzetten en die ook vasthouden, maar wel met de ogen op de bal en met een permanente voorwaartse drive.

De beeldspraak die hij gebruikt en de passie en energie die hij uitstraalt brengen me toch weer terug bij de vraag hoe het kan dat het voor hem alleen bij rugby kijken en sponsoren is gebleven? Even mijmert hij over het touch team waarin zijn broer actief is, maar een drukke praktijk en steeds op en neer naar Den Haag, nee, dat zou de boel toch wat te veel onder spanning zetten. En gaan rugbyen in Amsterdam….daarvan kan natuurlijk geen sprake zijn. Ik dring niet verder aan, met Henk Brat en Banning als sponsor van HRC prijzen we ons ook heel gelukkig!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement