Spanning, strijdlust en stromende regen

  -   HRC 1
Wedstrijdverslag HRC 1 vs Amstelveense RC 1, traditiegetrouw verzorgd door clubcoryfee, erelid en lid van de club van 100: Ton van der Loos

Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week in en tegen Hilversum, wachtte deze week een op papier minder sterke tegenstander: ARC uit Amstelveen. In tegenstelling tot vorige week kon deze wedstrijd wel weer via de livestream worden gevolgd, wat in ieder geval voor ondergetekende een welkome afleiding was. Het commentaar zorgde tijdens de wedstrijd voor een vrolijke noot. 

Ook deze week stonden veel jeugdige HRC-spelers in de basisopstelling van coach Marcello, die wederom genoodzaakt was zijn startende team op enkele plaatsen te wijzigen. Door de vorige week opgelopen blessure van Philip Bouwers – bij de hieraan voorafgaande overtreding van Hilversum had een rode kaart overigens niet misstaan –  schoof Tim de Jong, dit jaar doorgestroomd vanuit de jeugd, een rij naar achter en werd zijn plaats in de basis ingenomen door Tobias Geurts. Freek Schuurman startte deze week op de nr. 9 positie, waardoor Amir Rademaker naar de fullback positie verhuisde. De gebroeders Michel stonden deze week niet op “14” en “15” maar bemanden beide flanken van het veld. Gelukkig konden de herstellende Kevin Krieger en een ander jeugdig talent, Joshua Kessler, op de reservebank plaatsnemen. 

De wedstrijd zelf, die voor het grootste gedeelte in de stromende regen werd gespeeld, liet een rommelig begin zien. Desondanks weerhield dit HRC niet om via Ian IJmkers al in de 5e minuut een try te scoren. Helaas werd de conversie door Amir Rademaker gemist. De wedstrijd bleef gedurende de eerste helft rommelig met veel balverlies aan beide kanten. Na ruim een kwartier moest Tim de Jong geblesseerd het veld verlaten en vlak daarna scoorde Amstelveen een penalty-kick. Ondanks dat Amstelveen de 2 eerste competitiewedstrijden had verloren, toonde het team veel strijdlust en stond de verdediging stevig.

Er werd in de eerste 40 minuten niet meer gescoord, waardoor de vrij vroeg in de pot gerealiseerde stand van 5-3 ook bij het begin van de tweede helft nog steeds op het scorebord stond. Het was goed om te zien dat Tim de Jong in de tweede helft toch weer binnen de lijnen kon verschijnen en dat Marcello kennelijk wat aanwijzingen had gegeven. Het bleef een spannende strijd maar HRC kreeg meer en meer de overhand en was enkele keren dicht bij een try. Toch duurde het nog tot de 70e minuut voordat Joep Henselijn door de verdediging brak en de bal achter de palen neerlegde. Hoewel hij kort daarvoor nog een penalty-kick had gemist, miste Amir deze conversie niet. Dit resulteerde in wat later ook de eindstand bleek: 12-3. Hoewel de lijnen in de 2e helft beter liepen en HRC enkele keren goed doorbrak, was het toch ook de verdienste van Amstelveen dat de score niet hoger opliep; ARC bleef strijdlustig en ook verdedigend bleef het overeind, maar aanvallend was het niet echt gevaarlijk.

Het is ook goed om te zien dat ook ARC – net als HRC – het team grotendeels vult met ‘eigen mensen’. HRC heeft andermaal laten zien dat het niet alleen over veel talent beschikt maar dat het ook de benodigde strijdlust kan laten zien. Zij was daarmee de terechte winnaar. Hopelijk resulteert dat de volgende keer in een hogere score. 

Met ovale groet,
Ton 

Foto: Marcel van de Looij

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement