Spannend, spannend, spannend (11-17!!)

-   HRC 1
Wedstrijdverslag RC Hilversum 1 vs HRC 1, traditiegetrouw verzorgd door clubcoryfee, erelid en lid van de Club van 100: Ton van der Loos

Makkers,

Het was een trieste en troosteloze bedoeling daar in Hilversum en de omstandigheden deden daar nog eens een schepje bovenop; regen, wind en geen supporters.

Hoe dan ook er moest wel gespeeld worden. De blessure bank was ten opzichte van vorige week gegroeid. Naast onder andere Kevin Krieger en Siem Noorman konden dit keer ook Tom Eelman (lichte hersenschudding), Jasey van Kampen (liesblessure) niet de wei in en had Ryan Berrevoets beroepsverplichting, dus de boys die wel mochten aantreden konden hun borst nat maken.

Van Hilversum was nog weinig bekend. Bij het uitbreken van de pandemie liep het halve eerste team leeg; kiwi’s die ijlings naar huis vluchtten. Waarschijnlijk had de leiding daar toch nog een blik gevuld met Nieuw-Zeelanders achter de hand want er stonden er weer genoeg op het veld tijdens deze wedstrijd. Het wordt tijd dat een vereniging gelijk Hilversum eens wat gaat toevoegen aan de ontwikkeling van het Nederlandse rugby en zorgt voor voldoende goed opgeleide jeugdspelers, zodat ze daaruit kunnen putten. Hoe dan ook het stond vast dat ons jeugdig 1ste team een zware dobber zou krijgen en dat werd het ook.

Een schitterende interceptie try van Castor bracht 0 – 7 op het scorebord. Ook Hilversum wist een try te scoren en zo was de ruststand 5 – 7. De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld. Na de rust wist Hilversum bij de HRC weg te lopen door gebruik te maken van 2 penalty’s 11 – 7…. Maar het jeugdige HRC-team bleef Hilversum onder zware druk zetten en dat resulteerde uiteindelijk in een penalty try door het opzettelijk naar voren slaan van de bal voor de try lijn; 11-14 op het scorebord!

Helaas moest tot overmaat van ramp Lorenzo met een gekwetste enkel naar de kant, maar met Amir op fly-half en Freekie op scrum-half bleven we met dezelfde inzet bikkelen. Een penalty verzilverd door Amir bracht 17 – 11 op het scorebord en dat was de einduitslag!

Na jaren met verlies naar huis af te reizen, zat nu een schitterende overwinning in de pocket. Well done boys. Jullie hebben het meer dan verdiend. De club is TROTS op jullie!

Met ovale groet,
Ton

Foto: rugby-shots.nl en om het verlossende fluitsigfnaal toch even mee te beleven klik je hier.