Spannend

  -   Dames
URC Xtreme
Wedstrijdverslag URC vs HRC Xtreme

Met gezonde spanning vertrok Xtreme afgelopen zondag naar Utrecht. Een team dat slechts één plek onder onze dames staat in het klassement. Er moest dus gewonnen worden om die tweede plek te behouden.

Reden voor onze ladies om fel te starten; fullback Hannah van Beukering gaf meteen haar visitekaartje af met een lange run. Samen met Lisa Berding bracht ze Xtreme op een 0-7 voorsprong. De teams waren echter zeer aan elkaar gewaagd, het spel golfde op en neer en beide verdedigingen verrichtten knap werk want met deze krappe voorsprong gingen de teams de rust in.

De tweede helft starte weer met punten voor Xtreme. Flanker, Sophie Henselijn, liet na een pick and go 0-12 noteren. Vervolgens kwam er echter wat onrust in het spel van Xtreme. Ze maakten veel fouten en kregen een aantal penalties tegen. Utrecht wist echter niet te profiteren en het was alsnog de fullback Hannah van Beukering die weer doorbrak en extreme op een iets comfortabelere 0-17 voorsprong zette.

URC gaf zich echter niet gewonnen. In het laatste kwartier drukte ze twee try’s, maar dat slotoffensief bleek niet meer genoeg om Xtreme van de winst te houden. (10-17)

De foto boven dit artikel is van Egbert Jan van Ommen

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement