So close….

  -   HRC 1
hrc1 Eemland 1
Het wedstrijdverslag van HRC 1 vs RC Eemland 1

HRC 1 nam een met een half uur vertraging (maar inmiddels met een zonnetje) de kick off voor de eerste thuis pot tegen Eemland 1: de herhaling van de finale van vorig seizoen.

En onze mannen kwamen lekker uit de startblokken: in de 2de minuut werd er een penalty kick benut door David Weersma (3-0). In 7de minuut, kreeg het thuisteam het publiek op de banken na een mooie interceptie door Jordy Hop sprintte hij zelf het hele veld over om de bal onder de palen te drukken. De conversie door David was ook goed (10-0). En 20 minuten later bracht HRC het bord weer in beweging (try door Floris Dullemond met een conversie door David Weersma 17-0). En David was lekker op schot want in de 19de minuut benutte hij zijn 2e penalty kick (20-0). 4 minuten later wist Eemland een try te drukken die ze ook converteerden (20-7) en krap 10 minuten later (35ste) wist Eemland de echte aansluiter te drukken  (try met conversie 20-14). Vlak voor rust wist David Weersma de Haagse toch wat meer comfort te geven (Nog steeds 100% 23-14) en daarmee gingen de teams de rust in.

In de 4de minuut na rust bouwde HRC de voorsprong verder uit (try door Niels Kuhn en conversie door David Weersma 30-14). Maar daarna kantelde het: in 7de minuut drukte Eemland een try de conversie werd gemist. 30-19. En in de 12de minuut was het weer raak. De conversie was wel goed (30-26). In de  26ste minuut miste David Weersma zijn eerste (penalty) kick en kort daarna sloeg Eemland toe (31ste minuut try zonder conversie) en kwam het op voorsprong 30-31. De laatste stukje van de wedstrijd was ongelofelijk spannend, maar ondanks diverse kansen hield Eemland knap stand…..

De mooie foto’s kregen we weer van Michel Finkelnberg van Sportsnap.nl. En als van ouds vind je op de site van Sportsnap meer beelden van de wedstrijd.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement