Sjitterend!

  -   HRC 1
HRC RRC
Het wedstrijdverslag van de thuiswedstrijd HRC 1 vs Rotterdamse RC 1

Het was al heel gezellig druk op de HRC toen ik om 15 uur aankwam. Veel clubsupporters, maar ook veel sponsoren die door de sponsorcommissie speciaal voor deze wedstrijd uitgenodigd waren om van het 1ste te komen genieten. En genieten werd het.

De coach(es) had een verrassende opstelling uit zijn hoed getoverd met Jasey van Kampen op fullback, “Davíed” Weersma op flyhalf en Luco Batenburg begon voor het eerst dit seizoen in de basis op nr. 8 

Lorenzo Groos startte op de bank als invaller/ vervanger van scrumhalf Luc Schöller. Een goede greep.

Ik zag de wedstrijd met enige vrees tegemoet. Niet zozeer dat we niet zouden winnen (hoewel R.R.C. twee weken eerder kampioenskandidaat Haarlem versloeg), maar meer omdat de Rotterdamse spelers provocerend kunnen zijn en ze ook niet bang zijn voor een opstootje; het zou het team kunnen ontregelen en uit balans brengen. Gelukkig lieten onze spelers zich daartoe niet verleiden en speelden ze zeer gedisciplineerd.

Al in de 4de minuut wist Tom Eelman de try line van Rotterdam te overschrijden en wist Davíed de try te converteren, zoals hem dat bij elke volgende try zou lukken.

5 minuten later wist Siem Noorman na een schitterende rush de bal in de uiterste hoek van het veld aan Rotterdamse zijde neer te leggen en – zoals reeds geschreven – jaste Davíed de bal sjitterend tussen de palen.

HRC domineerde en dicteerde het spel en dat leidde in de 20ste minuut vanuit een scrum naar de vrije man tot de 3de Haagsche try en de 2de try van “onze” Siem; zoals ik reeds verklapt heb Davíed miste weer niet.

In de 35ste minuut deed veteraan Berrevoets van zich spreken en scoorde héél brutaal zijn try. Ruststand 28-0.

In de 7de minuut van de tweede helft wist Lemarre (2de veteraan) de verdediging van de Rotterdammers te kraken en bracht de stand op 35-0.

Jordi Hop onze team captain wist in de 59ste minuut te scoren evenals onze Ier Bobby Leahy in de 74ste minuut: 49-0

In de resterende 6 minuten lieten onze jongens de touwtjes vieren en wist Rotterdam 12 punten te scoren. Einduitslag 49-12.

Het kan niet anders zijn dan dat iedereen genoten heeft van het Haagsche spel.

Oh ja! na de wedstrijd was het nog heel gezellig in het clubhuis en vloeide het …. rijkelijk.

NB: er staat ook een verslag op de website van de Haagsetopsport en de foto’s zijn aan de HRC redactie ter beschikking gesteld door Frank van der Leer van Sportsnap.nl en Eric den Burger van Rugby-shots.nl. Wat een luxe om zulke pro’s langs de lijn te hebben! Neem vooral ook een kijkje op hun websites voor de rest van de reportage.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement