Shirt-wissel

-   Column
Het wel en wee van een rugbymoeder. Periodiek schrijft de moeder van een HRC-jeugdspeler over haar belevenissen rondom de favoriete sport van haar zoon.

Stress! Er is iemand zijn shirt vergeten, of zijn shirt is nog niet geleverd, of nog niet bedrukt. (Zeker die laatste twee kunnen een issue zijn bij de seizoenstart). Nu kent mijn lief het klappen van de zweep en heeft hij doorgaans een reserve shirt bij zich. Gevalletje this size fits all. Alhoewel, als je het een 3/4 aantrekt en die zijn armen spreidt, moet er geen wind staan….

10 tegen 1 dat dat wat tengerder typje het aanbod (van een minsten even spichtig teammaatje dat wordt gewisseld) om bij het wisselen ook van shirtje te ruilen, dus met beide handen aangrijpt. Dat is een van die momenten dat ik het even niet meer snap.

Met verbazing zie ik die fris gewassen 3/4-er, die ook duidelijk aandacht heeft gehad voor zijn haar en die – zo gok ik – voor de wedstrijd nog even deo heeft bijgespoten, opgelucht (en zonder zijn adem in te houden) een shirt over zijn kop trekken waarin al een helft is gespeeld, om vervolgens blij het veld in te spurten. Het zit misschien wat strakker, maar het is een shirt dat al doorweekt is van het zweet. Een shirt dat meteen zwaar en klef aan zijn lijf plakt. En – het aller onbegrijpelijkste – een shirt dat van ver walmt naar de eigenaar die het net van zijn torso heeft gepeld. Hoewel ook die vooraf stylish en met after shave het veld op kwam, is daar nu niets meer van over; ook op 1,5 meter ruikt het alsof je aan het begin van het seizoen die HRC-tas voor het eerst weer opentrekt en daar 1) nog een ongewassen wedstrijd tenue en 2) het boordje Franse kaas dat hij toch maar niet opat, in vind (of erger).

Mocht je trouwens nog een shirtje zoeken voor je kind, kijk dan eens op de HRC Marktplaats op Facebook. (Het is een besloten groep, dus je moet even toestemming afwachten, maar je vindt hem (hopelijk) hier, en anders even zoeken op “Haagsche Rugby Club marktplaats”). En volgens mij zijn deze shirtjes in de regel gewassen.

Wees voorzichtig en tackle hard!

Liefs,
Mum