Seizoen per direct beëindigd

  -   Benjamins
HRC

Geachte leden, ouders van leden, lieve mensen, donateurs, sponsoren, club van honderd en club van 25,

Dinsdagavond 31 maart, direct na de persconferentie van Minister-President Rutte, heeft Rugby Nederland besloten dat het seizoen helaas definitief beëindigd is. Dit betekent dat de huidige stand van de competities tevens de eindstand zal zijn. Ook worden er geen finales gespeeld. Er wordt wel naar de standen gekeken voor promotie en degradatie, maar al met al kent seizoen 2019/2020 eigenlijk alleen maar verliezers.

  • Ons 1e team is als 8e geëindigd in de kampioenspoule van de Ereklasse. Achter de schermen zitten we natuurlijk niet stil. We zijn met een mooie groep vrijwilligers druk bezig om de selectie voor volgend seizoen weer naar de top van Nederland te brengen.
  • Ons 2e team is 6e geworden in de 1e klasse, Dit mag met recht een prestatie van formaat genoemd worden. HRC 2 debuteerde immers dit seizoen in de 1e klasse én gezien de hoeveelheid spelers die zijn ingezet om het eerste team te ondersteunen.
  • Het 3e team is derde geworden in de plate poule van de 3e klasse.
  • Onze dames zijn er in geslaagd om ook volgend seizoen weer in de 1e klasse te spelen nadat ze in de promotiepoule 2e zijn geworden. Weer een mooie uitdaging volgend seizoen.
  • Ons 1e Colts team heeft een geweldige prestatie neergezet afgelopen seizoen onder leiding van Ronald Berrevoets, Ayrton Pieterse en Lorenzo Groos. Met overmacht wonnen ze al hun wedstrijden in de competitie, maar helaas zal dus de finale om het Nederlands kampioenschap niet gespeeld worden.
    Het 2e Colts team kon helaas pas laat gevormd worden. Uiteindelijk konden ze in de 2e fase instromen. Ook zij hebben mooie potten gespeeld en zijn uiteindelijk 2e geworden in hun poule.
  • De Junioren hebben een prima seizoen gedraaid. Alle drie de teams zijn bovenin hun poule geëindigd. 
  • Dit geldt ook voor de vier Cubs teams en dan met name voor het 1e team. Ook zij waren dit jaar oppermachtig in de hoogste poule en mochten dus ook de finale om het Nederlands kampioenschap spelen.
  • En last, but not least, ook onze GTBM heeft een geweldig seizoen gehad!

Wat deze hele coronacrisis gaat betekenen voor HRC kunnen we nu nog niet zeggen maar dat het een financiële domper is, is haast wel zeker. We zullen ons natuurlijk conformeren aan de bepalingen van het RIVM en het NOC*NSF, maar we gaan er wel van uit dat iedereen positief blijft en zijn schouders eronder zal zetten wanneer dat nodig is, zoals het goed rugbyers betaamt.

Ondertussen wenst het bestuur u en uw naasten veel sterkte en gezondheid toe. Het is een moeilijke tijd waarin we samen extra goed om ons heen moeten kijken om te helpen en onder moeilijke omstandigheden proberen de juiste keuzes te maken. Dat zullen wij als club ook blijven doen. Zodra we weer gebruik kunnen maken van ons clubhuis en velden zullen we weer met volle inzet gaan trainen zodat we volgend seizoen weer trots kunnen zijn op onze club.

HRC wil alle trainers, vrijwilligers en supporters heel hartelijk bedanken voor hun tomeloze inzet en vertrouwen in dit nu afgelopen seizoen. We kijken uit naar uit om jullie volgend seizoen weer op en langs het veld te zien. En hopelijk kunnen we elkaar nog treffen in juli tijdens de traditionele einde-seizoens BBQ’s.

Nogmaals blijf positief, fit en vooral STAY SAFE.

Met Ovale groet,

Bonni May
Bestuurslid Technische Zaken

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement