Scrappy game, maar gewonnen

  -   Nieuws
HRC 3

Wedstrijdverslag HRC 3 – Sparta 1 (Eindstand 19 – 12)

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Sparta op het programma. Een nieuwkomer in de derde klasse, maar ze stonden wel boven ons in de ranglijst, dus wij konden onze borst natmaken. De enige oude bekende die wij kenden van de tegenstander was Khalid. Het zou inderdaad zo’n wedstrijd worden. De voorbereiding van de wedstrijd was wel een beetje rommelig, zo wisten we pas zaterdagavond dat we een referee hadden. Maar ja, het is de derde klasse, dit soort dingen kunnen en gaan gebeuren.

Tom op weg naar de eerste try

De eerste helft begon en het was gelijk duidelijk dat het een harde wedstrijd ging worden. Sparta speelde met een eigen interpretatie van de regels en wij gingen daar soms iets te veel in mee. Klein voorbeeld, tackelaars die niet wegrollen die dan mazzel hadden dat we ze niet als een deurmat gebruikten in de ruck. Maar we waren wel de bovenliggende partij. Het duurde even voor we een gat in de verdediging vonden, maar uiteindelijk wisten we via Tom onze eerste try te drukken die zeer knap door Keir werd gepromoveerd tot de volle zevenpunter. Daarna kwam Sparta iets beter in de wedstrijd, deels doordat wij iets te veel penalty’s weggaven en weinig momentum hadden. Maar Sparta speelde hun simpele spel, door het midden recht vooruit, redelijk goed. Tot overmaat van ramp pakte Slopie geel, waardoor we opeens met 14 man op het veld stonden. Eindresultaat was dat Sparta de aansluitende try scoorde en conversie scoorde.

De nieuwe generatie meld zich

Met 7 – 7 gingen we de rust in. We waren wellicht een klein beetje gefrustreerd door de tussenstand en ons spel, maar er was nog man overboord. De voorwaartsen van Sparta waren moe en zij hadden geen wissels meer. Wij hadden nog Big Sam achter de hand die Geert of Joost kon aflossen op de eerste rij. Was wel weer lekker om hem erbij te hebben na een lange blessure.

Return of the Sam

In de tweede helft gingen wij weer vol de strijd aan en dit had op een gegeven moment ook een resultaat toen Leo zich een weg door de verdediging van Sparta wurmde om onze tweede try te drukken, helaas kon Keir het dit keer niet tot de volle zevenpunter promoveren, maar we hadden weer wat lucht. Wij zakten daarna een beetje weg en we stonden ook een tijd met 13 man op het veld door twee gele kaarten. Sparta kreeg ook een gele kaart, maar je staat alsnog met een man minder. Uiteindelijk kon Sparta ook de gelijkmakende try drukken. Gelukkig was hun kicker abuis, waardoor we de laatste 15 minuten met een tussenstand van 12 – 12 ons konden opmaken voor het slotstuk. Het was schrapen, knokken en hard werken, maar uiteindelijk was het Daan die de verlossing bracht door onze derde try te scoren die dit keer wel tot de volle zevenpunter werd bevorderd! De laatste paar minuten was het even billenknijpen, maar we hielden stand en de punten bleven in Den Haag!

Daan met onze winnende try

Het was een scrappy wedstrijd, soms ook een beetje lelijk, maar dit zijn ook potten die je moet kunnen winnen en we zijn geslaagd voor die test. We kregen zelfs van DIOK 3, die vanwege de conditie van het veld waar zij zouden spelen, uitweken naar HRC, de complimenten dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. Altijd mooi meegenomen. Komende zondag staat de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft op het programma. Dan spelen we uit tegen de Haarnetjes (Hornets), mits dat blubberveld niet is ondergelopen, anders spelen we weer op HRC. Als we op volle oorlogssterkte daar kunnen spelen kunnen we de moeizame eerste seizoenshelft op een hoogtepunt afsluiten.

Pietertje had het naar zijn zin

p.s. Dank aan alle supporters die kwamen kijken!

Geintje in de ruck,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement