Ruime overwinning HRC 3 op stadsgenoot

  -   HRC 3
HRC 3

Afgelopen zondag was het natuurlijk de dag van de HRC 3 reünie, maar er werd ook nog een wedstrijd gespeeld. De The Hague Hornets kwamen op bezoek voor de laatste pot van het seizoen. De Horzels is een paar jaar geleden opgericht en het team bestaat voornamelijk uit (buitenlandse) studenten die in Den Haag studeren en/of wonen. Bij ons stonden er drie oud Hornets op het wedstrijdformulier en die wilden uiteraard tegen hun oude club extra vlammen.

Om 13.00 uur zette de uitstekend fluitende Mark van der Laan de wedstrijd in gang. HRC ging direct op zoek naar het contact met de voorwaartsen om zo ruimte te maken voor onze backs. De Hornets tackelden goed, maar er vielen toch zeker wel gaten. In de voorwaartsen waren we groter en sterker en in de backs waren we sneller, dus het beloofde een goeie dag te worden. Al snel kwamen we op 5-0 en de try werd netjes geconverteerd door Keir (75% succes op z’n kicks zondag).

Mr. 75%

Het is altijd lastig om het scoreverloop helemaal goed te hebben wanneer je zelf op het veld staat en wie de punten hebben gemaakt, maar we scoorden in de eerste helft nog meer tries. Onze center Oscar had een mooie try met een soort passje op zichzelf en de voorwaartsen deden nog een duit in het zakje door in de eigen 22 een scrum against the head te winnen en in die counter scoorde onze backs een mooie running try. Het merendeel van onze voorwaartsen stond nog ruim op eigen helft toen (ik gok wederom Oscar) de bal achter de lijn drukte. Onze set piece liep lekker en vanuit een eigen scrum wist nummer 8 Martin de bal over de achterlijn te lopen. Een onfortuinlijk kickje zorgde er voor dat de bezoekers ook (na een prima solo) op het scorebord kwamen. Oscar en Keir scoorden ook nog en zodoende was de ruststand 42-7.


In de tweede helft kwam ook onze Zuid Afrikaanse flanker Willem binnen de lijnen. Door een schorsing mocht hij een paar weken nie ballen nie, maar nu vlamde hij weer over het veld. Geen tackle gemist en op onnavolgbare wijze voegde hij twee tries toe aan z’n account. Ondergetekende viel ook nog eens over de tryline evenals Kai, Jelle, Zeger en Marco. In totaal werden er 12 tries gedrukt en 9 conversies gemaakt. Prima dagje en goeie afsluiter van het seizoen.

De aankondiging van de HRC 3 reünie zorgde voor veel publiek langs de lijn en uiteraard ook in de derde helft. Franck, Pawel, Max en Oscar kregen hun HRC das uitgereikt aangezien ze (minimaal) vijf wedstrijden voor de club hebben gespeeld. Oscar mocht ook nog even op tafel blijven staan om z’n Greatest of all Today (G.O.A.T) muts in ontvangst te nemen als Man van de Wedstrijd.


Onder het genot van de mand van Pawel en de door Hak verzorgde haring en saté (combinatie is ook mogelijk) zagen we met trots de Espoirs van RRC 3 winnen. DJ Nippie verzorgde ook wat lekkere hitjes en het was weer een uitstekende zondag.

Al met al is het 3e dit jaar op een zeer verdienstelijke 4e plek in de 3e klasse Zuid West geëindigd. Komende weekend gaan de oude lichamen nog op trip naar Brugge en daarna is het tijd voor een welverdiende break.

Ovale groet,

Wouter Prins
Captain HRC 3

Photo credits: Darragh Furey

HRC 3
HRC 3
Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement